Fashion

Prezentarea Chanel Métiers d’Art, inspirată de stilul Prințesei Diana

ioana pana
December 10, 2019 07:00 AM

Întâiul show Chanel Métiers d’Art sub coordonarea lui Virginie Viard a luat ființă pe 5 decembrie, la Paris. Decorul a recreat legendarul apartament din Grand Palais al lui Coco Chanel, atmosfera fiind una unică, complet aparte. 

Pe aceeasi temaChanel, prezentare spectaculoasă la New York. Moda inspirată din Egiptul Antic

Prezentarea Chanel Métiers d’Art, inspirată de stilul Prințesei Diana

În ceea ce privește hainele, debutul lui Viard a fost marcat de inspirația provenită din arhivele Chanel, dar și din stilul personal al Prințesei Diana din anii ‘80. Compleuri tie-dye, jachete cu geometrii impresionante și piese din paiete, cam așa s-ar traduce Chanel Métiers d’Art 19/20, o exuberanță asumată, definitorie pentru casa de modă franțuzească.

Dincolo de stilul vestimentar, hairstyle-urile și look-urile de beauty au fost duse la superlativ în prezentarea Chanel, acestea fiind bineînțeles, la rândul lor, inspirate de stilul inconfundabil al Prințesei Diana. Cu ajutorul hairstylist-ului Sam McKnight, iconica coafură pixie a Prințesei a fost recreată. Ca parte din compoziție au fost și bentițele de păr din catifea, singurele accesorii de păr purtate de Lady Di, reiterate pe podium de către Kaia Gerber.

Machiajul a fost unul fresh, dewy, luminos, „un joc al texturilor”, explică Lucia Pica, Global Creative Make-up Artist în cadrul Chanel. În colțul interior al ochilor a fost aplicat câte un cristal, pentru un efect glossy și în același timp glamour.

Prezentarea Chanel Métiers d’Art, inspirată de stilul Prințesei Diana

Ultimul aspect de trecut în revistă este constituit de unghii. Nelipsita frenezie a logomaniei nu a lipsit nici de pe podiumul Chanel, astfel încât Viard a colaborat cu nail-artist-ul Jenny Longworth pentru a crea o manichiură monocromă, imprimată cu cele două C-uri Chanel.