Fashion

Valentino haute couture toamnă 2020: un basm devenit realitate

iulia.statie
July 23, 2020 13:39 PM

Prezentarea Valentino haute Valentino pentru sezonul de toamnă 2020 a fost cu adevărat spectaculoasă.

Pe aceeasi temaCele mai importante trend-uri de beauty văzute la prezentările de modă

Directorul creativ al brand-ului a profitat de ocazia de a transforma prezentarea una digitală și s-a folosit de un videoclip pentru a introduce fanii casei de modă într-o poveste plină de fantezie. Filmul, numit ‚Of Grace and Light’, începe cu un tur al Romei, unde Pierpaolo s-a născut. Lipsit total de culoare, filmarea surprinde străzile goale ale orașului, prezentând repere din jurul studiourilor Cinecitta, unde spectacolul creat de Pierpaolo Piccioli a luat naștere.

Valentino haute couture toamnă 2020

Directorul creativ și-a dorit să transmită un mesaj puternic legat de industria cinematografică din Italia, prin a pune în valoare stilul regizorilor Federico Fellini și Luchino Visconti, ce au prezentat într-un mod unic ‚dolce vita’. Acesta, împreună cu fotograful Nick Knight, a dus experiența digitală pe noi culmi, invitându-i pe urmăritori să intre într-o lume fantastică, glamuroasă.

În film, modelele apar într-un teatru întunecat, suspendate de tavan sau stând în coloane, iar fustele ovesized cu trene exagerate sunt în prim plan. Apar, de asemenea, imagini cu flăcări, buchete de flori și alte elemente naturale. De la pelerine uriașe, la rochii cu multe straturi de volane și costume de paiete, colecția all white a lui Piccioli a întrecut toate așteptările pe care o lume plină de glamour și le dorea.

Unul dintre lucrurile pe care designerii au vrut să le pună în valoare în acest sezon couture este faptul că s-au jucat cu propria creativitate și cu diferite concepte, căci fantezia nu a fost lipsită din colecții. Totuși, din cauza pandemiei, nu au putut fi puse în scenă tradiționalele prezentări de modă, așa că fiecare casă a trebuit să vină cu ceva nou, inedit. Piccioli a lucrat perfect cu tot ce a avut la îndemână, prezentând o colecție ce a depășit standardele haute couture și în același timp, amintind de istoria brand-ului și a cinematografiei italiene.