Primele imagini de la înmormântarea Prințului Philip. Regina Elisabeta, Prințul William, Prințul Harry și Kate Middleton

Verdict.ro
April 17, 2021 17:18 PM

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, decedat la data de 9 aprilie, este înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, într-o ceremonie care are loc la Capela St. George a Castelului Windsor.

Primele imagini de la înmormântarea Prințului Philip

Prințul Charles conduce grupul din cortegiul funerar.

Copii cei mai mari ai prințului Philip – Prințul de Wales și Prințesa Regală – se află în grupul principal și sunt urmați de frații lor, Contele de Wessex și Ducele de York.

În al treilea rând se află Ducele de Sussex și Ducele de Cambridge și între cei doi frați se află vărul lor, Peter Phillips. Viceamiralul Tim Lawrence, soțul Prințesei Regale și nepotul Reginei, Contele de Snowdon, sunt ultimii membrii ai familiei care participă.

Ceremonia va respecta ultimele dorințe ale ducelui de Edinburgh și vor reprezenta o bună ocazie pentru a omagia şi a celebra viaţa şi activitatea de peste 70 de ani desfăşurată de Prinţul Philip în slujba Reginei a Marii Britanii şi a organizaţiei Commonwealth.

Ca și în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), înmormântarea va fi organizată sub forma unei ceremonii funerare regale fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monarhilor.

Prințul William și Ducesa de Cambridge

Ducesa de Cambridge a fost văzută ajungând la castelul Windsor purtând perle și un ansamblu complet negru pentru înmormântarea prințului Philip de astăzi. Așezată în mașină cu soțul ei, Ducesa de Cambridge, a fost văzută purtând o voaletă și o rochie neagră pentru ocazia solemnă, accesorizată delicat cu un colier gros de perle și cercei. Kate Middleton poarta faimosul colier al Reginei Elisabeta, The Japanese Pearl Choker.

Atât Ducesa Kate, cât și Prințul William poartă măști, respectând ghidurile de sănătate COVID-19 stabilite de Marea Britanie pentru întrunirile publice.

Kate și William sunt doi dintre cei 30 de invitați care participă la înmormântarea de la Capela Sf. Gheorghe; lista de invitați a fost redusă din cauza pandemiei. Participanții includ Regina, Prințul Harry și alți membrii ai familiei, împreună cu unii dintre cei mai iubite ajutoare regale ale Ducelui de Edinburgh. Meghan, ducesa de Sussex nu a primit autorizația de a zbura din California în Marea Britanie, aflata în ultimele luni de sarcină.

Citește și: Ce reacție a avut Regina când a aflat că Meghan nu va participa la ceromonia de înmormântare.

Accesează galeria foto pentru imagini cu Regina Elisabeta, Prințul William și Kate Middleton la înmormântarea Prințului Philip.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)