Vedete

Prinţul Charles, declaraţii dure! Până când i-a întreţinut financiar pe Harry şi Meghan?

hermina.hagianu
June 25, 2021 11:27 AM

Prinţul Harry a afirmat în luna martie că nu a mai primit bani de la familia regală încă din 2020. Potrivit Casei Clarence, prinţul Charles a continuat să îi sprijine financiar pe ducii de Sussex şi în lunile următoare, iar astfel oficialii dezmint declaraţiile acestuia. 

Potrivit Casei Regale, 4,5 milioane de lire sterline s-au folosit pentru întreţinerea lui Harry şi Meghan. Conform datelor oficiale, monarhia i-a costat pe contribuabili 87,5 milioane de lire sterline în perioada 2020-2021, înregistrându-se o creştere de 18,1 milioane de lire sterline faţă de raportul financiar din anul precedent.

Cheltuielile prinţului Charles au scăzut cu aproximativ 1,2 milioane de lire sterline după ce ducii de Sussex au renunţat la titlul de membri seniori ai familiei regale britanice.

„După cum ne amintim cu toţii, în ianuarie 2020, când ducele şi ducesa au anunţat că urmează să se îndepărteze de familia regală în exerciţiu, ducele a spus că vor lucra pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar”, a subliniat purtătorul de cuvânt citat de BBC.

„Prinţul de Wales a alocat o sumă substanţială pentru a-i sprijini în această tranziţie. Această finanţare a încetat în vara anului trecut. Cuplul este acum independent din punct de vedere financiar”, a adăugat Casa Clarence.

Prințul Harry critică din nou Casa

Regală

În cel mai nou interviu al său, care vine la două luni de la cel acordat realizatoarei americane Oprah Winfrey, Harry a asemănat viața în cadrul familiei regale cu viața unui animal într-o cușcă la grădina zoologică.

„Nu vreau să arunc vina pe nimeni. Nu cred că ar trebui să arătăm cu degetul sau să învinuim, dar atunci când vine vorba de creșterea unui copil, dacă eu am suferit o formă de durere și suferință pentru că și ea a fost suferită de tatăl meu sau de părinții mei, atunci eu voi rupe acest ciclu, nu îl voi mai transmite generației următoare”, a spus prințul Harry, scrie digi24.ro.

„Este vorba de multă durere și suferință genetică – ele se transmit, așa că părinții ar trebui să se gândească – Acest lucru mi s-a întâmplat mie dar mă voi asigura că nu ți se întâmplă și ție”, a adăugat el, referindu-se la felul în care vrea să își educe copiii.

Sursă foto: Arhivă Verdict