Fashion

Prințul Charles și-a lansat propria linie de piese vestimentare sustenabile

iulia.statie
November 13, 2020 11:49 AM

Prințul Charles se extinde pe mai multe domenii. Moștenitorul tronului, în vârstă de 71 de ani, a lansat joi o linie de piese vestimentare sustenabile.

Pe aceeasi temaCe făcea Prințesa Diana pentru a-i atrage atenția Prințului Charles

Prințul Charles se implică în industria modei

Fundația The Prince a lansat o linie de 10 obiecte vestimentare ca parte a proiectului Modern Artisan, împreună cu grupul italian de retail Yoox Net-A-Porter. În noua colecție, regăsim un sacou pentru bărbați din cașmir la prețul de 1,550 dolari, dar și un pardesiu de cașmir în valoare de 1,495 dolari, precum și un costum pentru femei ce costă 1,350 dolari.

„Proiectul Modern Artisan s-a născut dintr-un interes reciproc pentru moda sustenabilă între Prințul de Wales, președintele Fundației Prince și Federico Marchetti, președinte și CEO al YNAP. Sustenabilitatea este în centrul colecției, reflectând valorile comune ale Fundației Prințului, președintele, Prințul de Wales susținând un viitor mai durabil de mai bine de patru decenii.”, aflăm de la fundația moștenitorului.

Șase studenți italieni de la Politecnico di Milano au condus echipa de design, iar patru britanici au fost instruiți în procesul de fabricare manuală a multor piese din colecție. De asemenea, cei din Marea Britanie au avut sediul la Dumfries House, unde Charles îi verifica regulat, notează Glasgow Times.

Ce materiale au fost folosite

„M-am simțit ca Cenușăreasa. Mă trezeam în fiecare dimineață și vedeam aceste frumoase proprietăți, iar apoi l-am întâlnit pe Prințul Charles.”, a declarat Jillian Halfpenny, unul dintre studenții ce au lucrat la colecție pentru ziarul scoțian.

De asemenea, piesele au fost inspirate din munca lui Leonardo da Vinci, marcând 500 de ani de la moartea artistului. Cașmirul și lâna provin de la firme scoțiene, în timp ce mătasea organică provine din Italia, iar pentru acest proiect nu au fost folosite materiale sintetice.

Totuși, deși fondurile câștigate vor fi folosite pentru a păstra abilitățile textile tradiționale, nu toată lumea a fost impresionată de proiectul nou al Prințului Charles, mai mulți fani comentând pe social media că nu era nevoie de așa ceva în realitatea pe care o trăim.