Living

Prințul Harry a moștenit mai mulți bani decât Prințul William de la străbunica lor. Care este motivul

Verdict.ro
June 28, 2021 23:00 PM

Deși Prințul Harry este fratele mai mic al Prințului William, s-a aflat că el a obținut o moștenire mai mare din partea străbunicii lor, Elizabeth Bowes-Lyon, cunoscută sub numele de Regina Mamă, după ce a decedat în 2002.

Regina Mamă a lăsat întreaga moșie fiicei ei, Regina Elisabeta a II-a, după ce a murit, însă cu ani în urmă, undeva în 1994, ea a pus două treimi din banii ei într-un fond pentru strănepoții ei, după cum transmitea BBC în 2002.

William și Harry urmau să împartă aproximativ 14 milioane de lire sterline ( 17,9 milioane de dolari) de la străbunica lor. Totuși, „cea mai mare parte a banilor” au mers către Harry pentru că fratele său „va avea beneficii financiare datorită faptului că va fi numit rege”, a adăugat BBC.

Care sunt urmașii la tron

William este al doilea în lista de urmași la tron, în timp ce Prințul Harry este abia al șaselea. Următorii vor fi Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis și lista se va continua probabil cu copiii acestora din urmă.

Socotind că este foarte puțin probabil ca Prințul Harry să poată urma la tron, străbunica lui iubitoare s-a gândit că nu i-ar strica ceva mai mulți bani de buzunar.

William și Harry au primit, de asemenea, o moștenire destul de generoasă din partea mamei lor, Prințesa Diana, care a murit în 1997.

Ea a lăsat în urmă aproximativ 13 milioane de lire sterline (16,7 milioane de dolari) pentru ca băieții ei să împartă în mod egal, însă suma a fost redusă la 8 milioane de lire (10,3 milioane de dolari) după „taxele de înmormântare”. Ei au primit o parte din sumă când au împlinit 25 de ani și vor trebui să aștepte până la 30 pentru a primit suma integrală.