News

Prințul Philip, transferat la un alt spital. Ce probleme de sănătate are soțul Reginei Elisabeta

iulia.statie
March 2, 2021 10:40 AM

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost transferat din spitalul în care era internat, King Edward VII, la spitalul Sf. Bartolomeu.

Pe aceeasi temaCe nume ar putea să aleagă Meghan Markle și Prințul Harry pentru al doilea bebeluș

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta, a fost transferat la un alt spital

Soțul Reginei Elisabeta era internat în spitalul King Edward VII în urmă cu aproape două săptămâni, această decizie fiind o măsură de precauție luată la sfatul medicului, după ce el s-a simțit rău. Mutat recent la Sf. Bartolomeu, un spital de înaltă tehnologie, el va fi tratat pentru o infecție și i se vor efectua teste pentru a depista eventuale afecțiuni cardiace preexistente, scrie Daily Mail.

Potrivit Palatului Buckingham, acesta răspunde la tratament. „Ducele de Edinburgh a fost transferat astăzi de la spitalul King Edward VII la spitalul Sf. Bartolomeu, unde medicii vor continua să-l trateze pentru o infecție, precum și să efectueze teste și investigații pentru o afecțiune cardiacă preexistentă. Ducele răspunde la tratament, dar se așteaptă să rămână în spital până cel puțin la sfârșitul săptămânii.”, a spus un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Acesta se deplasa cu mașina la spital în urmă cu aproximativ două săptămâni după câteva zile în care s-ar fi simțit rău. Medicul l-ar fi sfătuit să se interneze pentru a sta sub observație, pentru odihnă și pentru tratament.

Deși la început nu se cunoștea motivul pentru care soțul Reginei Elisabeta, Prințul Philip, a fost internat în spital, oficialii de la Palatul Buckingham dezvăluiau săptămâna trecută că ar fi vorba despre o infecție. Încă de la început, aceștia spuneau că problemele lui de sănătate nu au legătură cu noul coronavirus.

Ce probleme de sănătate are Prințul Philip

„Ducele de Edinburgh va rămâne internat la spitalul King Edward VII unde primește îngrijiri medicale din cauza unei infecții. Se simte confortabil și răspunde la tratament, dar el nu va părăsi spitalul în următoarele zile.”, au declarat oficialii de la Palat.

În același timp, Regina Elisabeta a rămas la Palatul Windsor, unde locuiește încă de la începutul pandemiei, pentru a-și duce la capăt îndatoririle regale. Ea participa săptămâna trecută la o conferință video cu patru ofițeri ce supraveghează livrarea vaccinului în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, unde transmitea și un mesaj important cu privire la experiența ei cu vaccinul împotriva coronavirusului.

„Ținând cont că nu am pățit nimic, este destul de inofensiv. A fost rapid și am primit multe scrisori de la oameni ce erau surprinși de cât de ușor este să se vaccineze. Nu m-a durut deloc.”, a spus Monarhul.