News

Proprietățile benefice ale uleiului de păr

Verdict.ro
November 23, 2020 11:25 AM

Pentru a avea un păr sănătos, bogat, frumos și strălucitor, este necesar să îi asigurăm zilnic o îngrijire delicată. Astfel, pe lângă utilizarea unui șampon, a unui balsam și a unei măști, trebuie să avem în arsenalul de îngrijire și un ulei de păr. Acest remediu inovator are o mulțime de beneficii asupra podoabei capilare, fiind capabil să facă buclele ascultătoare, puternice, elastice, netede și strălucitoare.

Datorită proprietăților sale benefice, astăzi tot mai mulți producători lansează o gamă variată de uleiuri de păr, care satisfac pe deplin cerințele chiar și celor mai exigente persoane. Remediile sunt responsabile de a oferi părului cea mai eficientă îngrijire și sunt capabile să îndeplinească diverse funcții, precum să netezească firele, să le hrănească cu substanțe nutritive, să le facă moi, elastice și ușor de pieptănat, dar și să prevină căderea acestora.

Se disting două tipuri de ulei pentru păr:

• pe bază de plante – care este utilizat ca produs de bază;

• pe bază de uleiuri esențiale – care este utilizat ca aditiv, câteva picături fiind dizolvate în alte produse de îngrijire, cum ar fi masca, sau în uleiul de bază.

Acest tip de remediu nu este utilizat în forma sa pură, deoarece este caracterizat de o activitate biologică prea mare.

Pentru a asigura podoabei capilare cea mai delicată și cea mai bună îngrijire, este necesar să alegi corect uleiul de păr, în dependență de tipul tău de păr:

• Pentru părul gras – ulei de jojoba, brusture, susan, soia sau macadamia.• Pentru părul uscat – ulei de măsline, ricin, germeni de grâu și semințe de struguri.

• Pentru părul vopsit – ulei de nucă de cocos, jojoba sau din semințe de in.• Împotriva căderii părului – ulei de brusture, ricin sau din semințe de in.

• Pentru creșterea părului – ulei de brusture, ricin sau din semințe de chimen negru.

Toate uleiurile au compoziție și proprietăți benefice diferite, dar cel mai important este să acorzi preferință acelor produse în care nu există componente chimice dăunătoare.

Cum se utilizează?

Există mai multe opțiuni de utilizare a produsului. Una din ele este să aplici uleiul de păr cu 20 de minute înainte de spălare pentru a hrăni și proteja șuvițele. O altă opțiune este de a adăuga câteva picături de ulei la masca de păr, pentru a spori beneficiile sale nutriționale. De asemenea, poți aplica remediul pe firele umede pentru a adăuga un plus de strălucire. În plus, mijlocul cosmetic poate fi aplicat și pe buclele uscate, pentru a netezi firele și pentru a le conferi strălucire.