Fashion

Propuneri teme de nuntă în funcţie de stilul miresei în 2020

Oana Nutu
May 5, 2020 12:52 PM

Moda se schimbă, la fel şi tematicile nunţilor. Dacă urmează să te căsătoreşti, probabil că deja ai schiţat în minte un anumit stil, plecând de la locaţie, rochia de mireasă şi anumite preferinţe în materie de culoare, materiale, texturi etc. Nimic nu poate să rămână la voia întâmplării.

Fie că ai decis să apelezi la un organizator de evenimente sau nu, e important să ştii ce îţi place (nu doar ce nu îţi place!) şi să începi deja să faci un mic research în căutare de inspiraţie.

Probabil că eşti familiarizată cu conceptul #DestinationWedding. Sunt acele nunţi care se fac în deplasare, cu un număr restrând de invitaţi şi unde mirii acoperă costurile deplăsării.

Acestea sunt de cele mai multe ori tematice, în funcţie de locaţia alesă. Dacă tu nu poţi schimba locaţia, poţi aduce locaţia la tine. Îţi propun câteva teme la mare căutare afară, dar şi în România din ce în ce mai mult. Ideile sunt adunate atât de la clientele mele, cât şi de pe platforme tip Pinterest, Instagram sau bloguri de nunţi:

Ador stilul boem când vine vorba de nuntă! Mă duce cu gândul la natură în forma ei pură, aproape neatinsă de piciorul omului, dar şi la puritatea iubirii dintre cei doi  miri. Mireasa BoHo Chic este open-minded, romantică, un spirit liber şi creativ, fără bariere, independentă. De cele mai multe ori rochiile sunt din dantelă simplă, spartă sau tip macrame, mătase naturală sau alte materiale naturale. Părul este împletit dezordonat sau lăsat pe spate, iar decorul cât mai simplu şi natural. Deşertul este foarte des întâlnit în imaginile inspirative şi poate fi creat adăugând diferite detalii pentru a realiza o temă. Cei mai des folosiţi sunt cactuşii, care pot fi adăugaţi pe invitaţii, buchet, aranjamente florale sau tort. Nu uitaţi de dream-catcher, este deja un statement al nunţilor boho, alături de macrame!

Concept & Bridal gowns Oana Nutu / Design, styling & florals MUGUR DE ZOF / Stationery CHARMINK CALLIGRAPHY / Videography VASILE PORAV / MUA CORINA TURCU / Hairstyle DRAGOS LISS / Model EVELYN SARAH / Model agency ETOILES MODELS / Couture hat MARIA PALARIA / Cake GRACE COUTURE CAKES / Plates POEMI / Ceramics ZARA HOME
Nude Concept & Bridal gowns Oana Nutu / Design, styling & florals MUGUR DE ZOF / Stationery CHARMINK CALLIGRAPHY / Videography VASILE PORAV / MUA CORINA TURCU / Hairstyle DRAGOS LISS / Model EVELYN SARAH / Model agency ETOILES MODELS / Couture hat MARIA PALARIA / Cake GRACE COUTURE CAKES / Plates POEMI / Ceramics ZARA HOME

 

Opulenţa şi luxul de la tropice pot fi o inspiraţie pentru nunţile de vară, în special cele care au loc în corturi de sticlă, noul trend apărut şi la noi pe piaţă. Poţi să foloseşti frunze de palmier artificiale pentru photo corner sau aranjamentul floral, dar şi invitaţiile se pot comanda în acelaşi stil. Acestea pot fi printate, sau dacă doriţi ceva personalizat, se pot picta manual de specialiştii în domeniu. Putem adăuga şi alte elemente, ca de exemplu eucaliptul, iar nuanţele pot varia de la verde smarald la cel topaz sau chiar turcoaz.

Tematica inspiratie nunti 2020 tropicalboho toscana italia invitatii decor flori palmier eucalipt tematice Sursa Canva

 

View this post on Instagram

 

The feeling of *finally* ??♥️

A post shared by Blue Water Weddings (@bluewaterweddings) on

 

Aţi observat câte vedete au decis să spună Da! pe meleaguri italieneşti? Dintre toate, Toscana a fost şi rămâne cea mai căutată locaţie de nunţi. Printre vedetele cele mai cunoscute care au făcut nunta în Italia sunt Kim Kardashian şi Kanye West, Amal şi George Clooney, Justin Timberlake şi Jessica Biel, Tom Cruise şi Katie Holmes, Leona Lewis şi Dennis Jauch, Heidi Klum şi Tom Kaulitz…

Detaliile sunt cele care alcătuiesc tema nunţii. Puteţi alege frunzele de măslin ca element principal, dar şi chiparoşii atât de întâlniţi pe drumurile de ţară din Toscana. Imaginea lor mi-a rămas în minte pentru totdeauna după ce am vizitat nordul Italiei.

Căutaţi o locaţie în aer liber pentru că fotografia trebuie neapărat să fie invadată de lumină naturală. Cea mai apreciată destinaţie de nunţă este Lacul Como, cu o lumină naturală superbă.

Inspiratie tematica nunti 2020 lacum como Sursa White Ruffles Phootography
Fotografie White Ruffles Photography, Lacul Como, Toscana, Italia

 

 

Nunta la mare idei de nunti inspiratie 2020 plaja boho tropical toscana palmieri eucalipt invitatii flori decoratiuni idei nunti tematice Sursa Shutterstock

Cea mai la îndemână destinaţie de nuntă de la noi din ţară este pe malul mării. Fie că alegem Marea Neagră sau Marea Mediterană, tema trebuie să fie una de plajă. Puteţi opta pentru o rochie de mireasă albă, din mătase naturală sau tul, simplă, uşoară şi airy. Rochiile colorate sunt în trend, iar la mare putem alege pastelurile (peach, bleu, champaigne, blush…). Vă recomand să optaţi pentru un dress code al invitaţilor şi să insistaţi ca ţinuta lor să fie una adecvată petrecerii pe plajă pentru ca toată lumea să se simtă bine şi confortabil!

Fotografie White Ruffles Photography
Fotografie White Ruffles Photography