Fashion

Prosopul, piesa neobișnuită ce va face parte în curând din garderoba ta

iulia.statie
June 2, 2020 17:36 PM

Când spunem prosop, ne gândim la un obiect extrem de util. Este acela pe care tu îl folosești imediat după ce ai alergat, ai ieșit din piscină sau din duș, însă, în curând, acesta va fi mult mai mult. Multe actrițe, modele sau cântărețe ce permit intrarea editorilor de modă în casele lor, sau în hoteluri, se înfășoară în prosop pentru a se pregăti pentru un eveniment important, abandonându-l în cele din urmă pentru o rochie couture.

Pe aceeasi temaCele mai cool jachete, pentru sezonul primăvară - vară 2020

Prosopul, noua piesă IT a verii?

Care este ideea principală? Nu uita de prosop! Cum primăvara se transformă ușor în vară, stilul nostru trebuie să se ajusteze. Acum, datul jos din pat cu o patură în jurul nostru nu pare extrem de practic. Prosopul doar este o alternativă pentru zilele în care stai acasă, însă, nu vrei să te încălzești. Acesta nu este călduros, este confortabil și cel mai neobișnuit, aprobat de podiumurile de modă!

Atât Miuccia Prada, cât și Ludovic de Saint Sernin au folosit acest item pentru colecțiile de primăvară 2020. La Miuccia, am putut observa că el a fost asortat cu bijuterii din scoici, reușind o ținută perfectă pentru zilele de relaxare din vacanță.

Prosopul era des folosit în ținutele ce sugerau o escapadă, dacă stăm să ne gândim la imaginile din 1966 din Vogue cu Contessa Brandolini d’Adda în Palatul ei venețian, cu părul prins într-un prosop alb. Mai multe IT girls din anii 1980 au apărut în reviste sau pe podiumuri înfășurate în acest obiect. Acum, o putem observa pe Gigi Hadid ce pozează încrezătoare, sugerând o stare de bine, perfectă pentru zilele de vară.

De-a lungul anilor, prosopul a fost folosit atât în campanii, cât și pe podiumurile de modă. Gianni Versace propunea acest item pentru colecția din 1995 de primăvară, iar Donatella Versace a readus acest trend în zilele noastre prin colecția din 2018 de primăvară.

Moschino propunea prosoapele atât ca și accesoriu pentru păr, cât și purtate în locul unei rochii. Deși majoritatea am spune că acest outfit este perfect pentru plajă, dar în niciun caz nu am ieși așa la o terasă, Jeremy Scott are cu totul o altă părere.

Eșarfe sau prosoape, cine își dă seama? Dacă vrei să porți prosopul și altundeva, nu doar la plajă sau la piscină, cine îți va sta în cale? Până la urmă, Miuccia Prada spunea că stilul personal este mai important ca hainele, iar noi îi dăm absolută dreptate.