Raoul Bova, idolul care a frânt mii de inimi când a apărut în fenomenul ”Caracatița”. Cum arată la 50 de ani

elena.toader
June 14, 2021 08:30 AM

Raoul Bova, actorul care a devenit celebru datorită serialului fenomen „Caracatița”, a frânt mii de inimi încă de primele apariții. Actorul a devenit extrem de apreciat, atât pentru prestația artistică, cât și pentru fizicul său impresionant.

Anul 1995 a fost cel în care tânărul sportiv devine celebru, mai întâi în Italia, apoi în întreaga Europă, ”Caracatița” fiind serialul care a întrecut toate așteptările, fiind urmărit de milioane de telespectatori.

Caracatița a făcut furori în România începând cu anul 1992, când a început să fie difuzat pe micile ecrane. Raoul Bova a apărut abia mai târziu, în ultimele serii ale celebrului serial. Ar fi fost puțin imposibil să joace rol de polițist în momentul începerii filmărilor, în 1984, când acesta avea doar 13 ani.

Cine este Raoul Bova

Raoul Bova s-a născut într-o familie italiană din Roma, tatăl sau fiind angajat al Alitalia iar mama să casnică. Actorul mai are două surori, Daniela și Tiziana, de care este foarte apropiat. La vârstă de 16 ani a devenit campion la înot cu echipa S.S. Lazio din Roma, la proba de 100 m spate.

La 21 de ani s-a înrolat în Armata italiană și și-a îndeplinit stagiul militar în Bersaglieri. S-a înscris la Institutul italian de educație fizică și sport, dar a abandonat cursurile pentru carieră în actorie. A studiat actoria la școală Beatrice Barocco din Roma cu Michael Margotta.

Faima să se datorează seriei La Piovra, în care a apărut în sezoanele 7, 8 și 9. În anul 2002 apare în prima să producție americană alături de Anthony Queen.

Nu numai Raoul Bova a devenit faimos după au apărut în acest serial, ci și Michele Placido (renumitul comisar Corrado Cattani), Remo Girone sau Patricia Millardet.

Filmografie

Raoul Bova a jucat, de-a lungul carierei în zeci de filme și seriale. The Portrait’s Secret (2019), Tulips, Honour, Love and a Bike, Task Force 45-Fuoco amico (2016), All Roads Lead to Rome,La scelta (2015), Sei mai stata sulla luna?, Torno indietro e cambio vita (2015), Fratelli unici (2014), Scusate se esisto!, Indovina chi viene a Natale? (2013), Immaturi – Il viaggio / (2012), La reina del sur, Nessuno mi può giudicare.Filmografia completă a lui Raoul Bova o puteți găsi AICI.

Sursa foto: Raoul Bova Instagram