Fashion

Red Valentino Resort 2020: Prin ce surprinde colecția semnată Pierpaolo Piccioli

ioana pana
June 13, 2019 15:59 PM

Colecția Resort 2020 semnată Pierpaolo Piccioli vine ca o simfonie al romantismului modernist. „Romantismul nu este o atitudine, o stare de spirit, este o garderobă unde femeile își pot transpune visele în realitate”, spune Piccioli despre reîntoarcerea beatitudinii în colecțiile sale.

Spre deosebire de Pre-Fall 2019, când feminitatea a fost „molipsită” de influențe din zona punk, Resort 2020 este despre grația și fineța caracteristice sexului frumos.

Red Valentino Resort 2020: Prin ce surprinde colecția semnată Pierpaolo Piccioli

Poate cel mai însemnat detaliu cu privire la această colecție este cromatica. Nuanțele pudrate de roz, bleu, bej, și chiar galben, creează o atmosferă de pace și extaz. Negrul, pe de altă parte, se plasează la granița dintre senzualitate și ludism.

În ceea ce privește materialele, Piccioli nu a schimbat foarte multe față de colecțiile anterioare. Ceea ce se remarcă, totuși, este abundența tulle-ului. Fustele plisate, rochiile tip hanorac, cămășile, toate din tulle, clădesc o ambiență fantezistă. Vedeta acestui sezon este, fără îndoială, voalul inserat cu plumeți.

Nici texturile mai îndrăznețe nu sunt omise. Pielea, spre exemplu, este prezentă în compleurile jachetă-pantaloni scurți, ceea ce demonstrează că mai sus menționatul Pre-Fall 2019 nu este atât de îndepărtat pe cum credeam.

Dincolo de analizele minuțioase, colecția impune câteva trenduri evidente și bine-definite ale acestui an. Plissé-urile, fie că este vorba de fuste sau pardesie, imprimeurile florale, care se țin bine în topul tendințelor sezon după sezon, materialele fine, mătasea, voalul, dantela, și bineînțeles, pastelurile. Bref, tot ce exprimă feminitate și eleganță.

Vizionează GALERIA FOTO pentru imagini cu colecția.