News

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 93 de ani! Mesajul transmis de Prinţul Harry şi Meghan Markle

andreea voicu
April 21, 2019 14:07 PM

Sărbătoare mare în familia regală britanică! Regina Elisabeta a II-a împlineşte 93 de ani. Ca în fiecare an, ziua de naştere a suveraniei este sărbătorită cu salve de tun în Hyde Park și la Windsor.

Conform tradiţiei, aniversarea oficială a Reginei Elisabeta nu are loc pe 21 aprilie, atunci când s-a născut, ci mult mai târziu, pe 8 iunie, când are loc parada militară ‘Trooping the Colour’.

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 93 de ani!

Membrii familiei regale, în frunte cu Regina, participă la parada din centrul Londrei, iar mai apoi ies în balconul Palatului Buckingham pentru a saluta mulţimea.

Până atunci, toţi cei din familie îi transmit Reginei urări emoţionante. Nepotul ei, Prinţul Harry, şi soţia acestuia, Meghan Markle, au postat pe pagina oficială de Instagram un mesaj de felicitare, însoţit de mai multe fotografii cu aceasta.

”La mulți ani Majestate, Doamnă, Buni. Își dorim o zi minunată! Harry & Meghan”, este mesajul postat pe contul Ducilor de Sussex.

Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York. Regina Elisabeta a II-a este şeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Ea a fost încoronată regină a Marii Britanii la un an de la moartea tatălui său, pe când avea vârsta de 25 de ani.