News

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au sărbătorit 72 de ani de căsnicie!

irina.letitia
November 21, 2019 16:21 PM

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au sărbătorit ieri, pe 20 noiembrie, 72 de ani de căsnicie! A fost prilejul perfect pentru a revedea imagini ale cuplului regal, de la începutul relației până în prezent!

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au sărbătorit 72 de ani de căsnicie!

Atunci când s-au cunoscut, actuala regină a Marii Britanii deținea titlul de prințesă, iar viitorul său soț, erou de război, era prințulul Filip al Greciei și Danemarcei. Prințesa Elisabeta și Prințul Philip și-au unit destinele pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey. Tânăra mireasă a purtat o rochie din satin alb, creată de Norman Hartnell.

Dacă în prezent suntem fascinați de cuplurile regale William și Kate și Harry și Meghan Markle, în urmă cu 70 de ani regina Elisabeta a II-a și ducele de Edinburgh erau cuplul ”IT” al epocii, urmăriți de jurnaliști și fotografi și adorați de public.

Relația celor doi este descrisă ca fiind extrem de reușită, pe lângă faptul că este foarte longevivă. Dragostea celor doi era vizibilă privitorilor, iar scrisorile prințesei către familia sa, la scurt timp după căsătorie, fac dovada admirației pentru tânărul prinț: ”Este ca un înger, este cel mai bun și plăcut om din lume”, scria prințesa.
La rândul său, prințul Filip o descria pe viitoarea regină: ” Sunt sigur că nu merit toate lucrurile bun care mi s-au întâmplat. Să mă îndrăgostesc, complet și fără rezerve”.

Vezi această postare pe Instagram

Happy anniversary to Her Majesty The Queen and The Duke of Edinburgh! On this day, seventy-two years ago, they were married at Westminster Abbey. Many congratulations! Photo © PA

O postare distribuită de The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) pe

Admiră câteva imagini ale cuplului regal, surprinse de-a lungul timpului!