News

Regina Elisabeta a luat o hotărâre! Meghan Markle și Prințul Harry au pierdut patronajele regale

iulia.statie
February 19, 2021 17:00 PM

Regina Elisabeta tocmai a luat o decizie în privința Ducilor de Sussex. Aceasta le-a retras toate patronajele regale, veștile fiind confirmate de către Palatul Buckingham.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Ce decizie a luat Regina Elisabeta în privința Ducilor de Sussex

Deși încă nu s-a împlinit un an de când Meghan Markle și Prințul Harry au renunțat la a mai locui în Marea Britanie și a lucra în Familia Regală ca și membri activi, aceștia și-au spus decizia cu o lună mai devreme, semn că nu își mai doresc să aștepte.

Se pare că Prințul Harry și Meghan Markle au rămas fără instituțiile de care se ocupau, adică Royal Marines, RAF Honington, Royal Navy Small Ships and Diving, Queen’s Commonwealth Trust, Rugby Football Union, Rugby Football League, Royal National Theatre și Association of Commonwealth Universities.

Între timp, Ducii de Sussex au făcut și ei o declarație oficială printr-un reprezentant: „După cum reiese din munca lor din ultimul an, Ducele și Ducesa de Sussex rămân loiali datoriei lor din Marea Britanie și întreaga lume, oferind sprijin încontinuu organizațiilor pe care le-au reprezentat, indiferent de rolul oficial.”

De când s-au mutat în America și și-au cumpărat propria casă în Montecito, Meghan Markle și Prințul Harry au realizat colaborări cu Netflix și Spotify ce le vor aduce milioane de lire sterline. Regina a decis ca aceștia să nu mai facă parte din cei ce sunt membri activi în Familia Regală, deci și-au pierdut patronajele regale.

Ce au pierdut Meghan Markle și Prințul Harry

În același timp, un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a anunțat că Ducele și Ducesa i-au confirmat Reginei Elisabeta că nu se vor mai întoarce ca membri activi. „În urma conversațiilor cu Ducele, Regina a confirmat că îndepărtarea de Familia Regală nu permite continuarea responsabilităților și îndatoririlor care vin cu serviciul public.”, a dezvăluit oficialul de la Palat.

Mai mult, se pare că patronajele regale pe care aceștia le dețineau vor fi mai departe primite de către alți membri activi din Familia Regală Britanică, însă nu s-a aflat încă la cine s-a gândit Regina Elisabeta pentru aceste organizații. Din păcate, Harry va pierde și distincțiile militare onorifice pe care spera să le păstreze.

„Prin urmare, disctincțiile militare onorifice și patronajele regale deținute de Duce și Ducesă vor fi returnate Majestății Sale, iar apoi vor fi redistribuite între membrii activi ai Familiei Regale. Deși sunt întristați de decizie, Ducele și Ducesa rămân membri iubiți din familie.”, aflăm din comunicatul de presă.