News

Regina Elisabeta a purtat pentru prima oară mască în public la un eveniment

iulia.statie
November 9, 2020 11:40 AM

Regina Elisabeta a purtat pentru prima oară în public, cu ocazia zilei comemorării Soldatului Necunoscut. Până acum, aceasta a mai avut o apariție publică, la care nu a purtat mască.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Regina Elisabeta, un alt eveniment oficial după multe luni de absență

La mormântul Eroului Necunoscut Monarhul a depus un buchet de flori din orhidee și mirt, inspirat din cel pe care l-a ales la nuntă, continând o tradiție veche a mamei sale, ce își așeza buchetul de la nuntă pe același mormânt în 1923, chiar în ziua căsătoriei sale pentru a îl aminti pe fratele ei ce pierise în război.

Ziua de 11 noiembrie marchează în Marea Britanie momentul ce a pus capăt Primului Război Mondial, iar britanicii poartă un mac pentru a aduce un omagiu celor ce au pierit. „Am vorbit despre centenar și despre viața mănăstirii. Acesta este locul în care s-a căsătorit și este conștientă de aceste asociații.”, a spus dr. David Hoyle, protopopul de la Westminster, după slujbă, scrie publicația playtech.

Cum a apărut Regina Elisabeta la primul eveniment oficial după lunile de izolare

Pe lângă acest eveniment, Regina Elisabeta a participat alături de nepotul său, Prințul William, la o vizită la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării, Port Down, ce se află în apropiere de Salisbury. Cei doi au stat de vorbă acolo cu cercetători, ce se ocupă, printre altele, și de combaterea pandemiei în Marea Britanie.

Atunci, erau luate măsuri excepționale, toate cele 48 de persoane ce au intrat în contact cu Monarhul fiind testate de coronavirus. Totuși, Regina a fost criticată pentru că nu a purtat mască, ea aflându-se în categoria de risc.

Nici măcar Prințul William nu a venit la laborator alături de bunica sa, în vârstă de 94 de ani, la eveniment, cei doi călătorind separat, iar acesta a fost testat înainte de a se întâlni cu Monarhul, rezultatul fiind negativ. Vizita aceasta a marcat reîntoarcerea Reginei la evenimentele publice, căci, încă de la începutul pandemiei, ea și Prințul Philip s-au izolat la Castelul Windsor.