News

Regina Elisabeta, criticată pentru că nu a purtat mască la primul eveniment oficial după perioada de izolare

iulia.statie
October 16, 2020 12:56 PM

Regina Elisabeta a participat alături de Prințul William la prima acțiune publică pe care a avut-o Monarhul încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Pe aceeasi temaPrințul Charles și Camilla au părăsit Londra din cauza coronavirusului

Regina Elisabeta a participat la primul eveniment oficial din ultimele luni

Cei doi au mers la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării, Port Down, în apropiere de Salisbury, unde Regina Elisabeta și Prințul William au stat de vorbă cu mulți cercetători ce se ocupă, printre altele, și de combaterea pandemiei în Marea Britanie.

Pentru acest eveniment oficial au fost luate măsuri excepționale, toate cele 48 de persoane ce au intrat în contact cu Regina fiind testate de coronavirus, dar aceasta a fost totuși aspru criticată pentru că nu a purtat mască, ea aflându-se în categoria de risc.

Nicio persoană prezentă la eveniment nu a avut masca de protecție. În Marea Britanie, masca este obligatorie în spațiile publice cum ar fi magazinele și în mijloacele de transport, iar guvernul a recomandat și purtarea măștii în interior, unde nu se poate pune problema de distanțare socială.

Prințul William, testat de coronavirus înainte de a se întâlni cu bunica sa

Imediat după ce Monarhul a fost aspru criticat, Palatul Buckingham a ținut să răspundă acuzațiilor, explicând că toate persoanele au fost testate înainte de eveniment, iar distanțarea socială a fost respectată. „Au fost cerute sfaturi specifice de la reprezentanții medicali și de la toate părțile implicate, toate precauțiile au fost luate și s-a lucrat îndeaproape cu Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării.”

Nici măcar Prințul William nu a venit alături de bunica sa, în vârstă de 94 de ani, la eveniment, cei doi călătorind separat, iar acesta a fost testat înainte de a se întâlni cu Monarhul, rezultatul fiind negativ. Încă de la începutul pandemiei, Regina Elisabeta s-a izolat alături de Prințul Philip la Castelul Windsor și a preferat să fie contactată prin video sau telefon, acesta fiind primul eveniment la care participă în ultimele luni.