News

Regina Elisabeta e născută în aprilie, dar își serbează ziua în iunie! Motivul pentru care i-au schimbat data nașterii

alexandra dutu
June 6, 2018 14:03 PM

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a născut în 21 aprilie 1926, însă este sărbătorită în fiecare an în luna iunie. Motivul este unul total neașteptat.

Pe aceeasi temaMeghan Markle, obligată să facă reverențe în fața lui Kate Middleton! Motivul uluitor

Se pare că totul a plecat de la o tradiție începută la mijlocul anilor 1600, numită Tropping the Colour.

Tropping the Colour a fost la origini un exercițiu militar, apărut prima dată în timpul domniei Regelui Charles al-II-lea. Pe atunci, era obligatoriu ca soldații să cunoască culoarea regimentului din care făceau parte, pentru a-l putea recunoaște în timpul bătăliilor. Astfel, în timpul exercițiului, tinerii ofițeri defilau cu steagurile regimentului lor – un exercițiu necesar.

În 1748, s-a decis ca acest eveniment militar, Tropping the Colour, ar putea marca ziua oficială de naștere a suveranilor. Asta înseamnă că fiecare monarh de la Regele George al-II-lea își va serba ziua de naștere în ziua manifestației Tropping the Colour, chiar dacă nu este într-adevăr ziua lui de naștere. În anii 1800, festivitatea avea loc la sfârșitul lunii mai. În prezent, festivitatea are loc în prima sâmbătă din luna iunie. Anul acesta, festivitatea de celebrare a Reginei Elisabeta va avea loc în 9 iunie, potrivit vogue.com.