News

Cum încerca să-l evite Regina Elisabeta pe Nicolae Ceaușescu

iulia.statie
May 24, 2020 13:32 PM

Regina Elisabeta are o reputație de a pune îndatoririle și țara mai presus de orice, iar dacă nu știați acest lucru, puteți oricând să vedeți serialul ‚The Crown’. Ca Monarh, este de așteptat ca aceasta să fie gazdă pentru mai mulți lideri pe care Guvernul Britanic îi învită pentru a vizita țara.

Pe aceeasi temaCarmen Iohannis, apariție inedită la recepția organizată de Regina Elisabeta

Regina Elisabeta, gest neobișnuit pentru a-și evita oaspeții

De-a lungul anilor, Guvernul a invitat câțiva lideri de care Regina ar trebui să se ocupe, cum ar fi Vladimir Putin, Bashar-Al-Assad și Robert Mugabe.

Totuși, potrivit noului documentar ‚Our Queen: Inside the Crown’ ce a fost lansat în U.K. săptămâna aceasta, exista un vizitator pe care Regina nu îl avea la inimă, venirea lui în Anglia reușind să o facă pe aceasta să aibă un moment ce nu prea poate să fie considerat elegant. Omul ce a primit premiul de a fi cel mai detestat musafir de către Regină? Dictatorul Nicolae Ceaușescu, ce a vizitat Londra pentru 4 zile alături de soția sa, Elena, în 1978, potrivit Harper’s Bazaar.

„Presa a început să îi pună întrebări secretarului de externe.”, a explicat Robert Hardman în noul documentar. Oamenii erau extrem de supărați privind vizita sa, iar media de atunci îl numea ‚monstru’.

Chiar dacă Regina și soțul ei, Prințul Philip, și-au îndeplinit îndatoririle și l-au primit pe Ceaușescu atunci când a ajuns la gara Victoria din Londra, Monarhul nu suporta să discute cu dictactorul mai mult decât trebuia. Ba chiar, ea s-a ascuns de acesta pentru a nu mai purta o discuție.

„Când ei erau în vizită, Regina a scos câinii la o plimbare în grădinile Palatului și l-a văzut pe Ceaușescu venind către ea. S-a gândit: ‚Nu pot să mai vorbesc cu ei’, iar pentru prima și ultima dată în viața ei, aceasta s-a ascuns într-un tufiș pentru a evita oaspeții.”, a explicat Hardman.

Este neclar dacă Ceaușescu și soția sa au surprins-o pe Regină făcând acest gest, însă, cu siguranță detaliul este extrem de amuzant.