Regina Elisabeta s-a îndrăgostit de Prințul Philip la prima vedere

iulia.statie
March 22, 2021 10:40 AM

Au fost făcute câteva detalii publice despre relația pe care Regina Elisabeta și Prințul Philip au avut-o la început printr-un nou documentar de pe National Geographic.

Pe aceeasi temaCe i-a spus Prințul Philip lui Harry despre Meghan Markle, înainte să o ia de soție

Cum s-a îndrăgostit Regina Elisabeta de Prințul Philip

Într-un interviu rar ce apare în ‚Being the Queen’, verișoara Prințului Philip, Lady Pamela Hicks, a discutat despre momentul în care el și Regina Elisabeta s-au întâlnit. Tatăl ei, după cum a zis aceasta, a fost prezent atunci când Regele George VI și mama Elisabetei au dus-o pe ea și pe sora ei, Margaret, la Dartmouth în 1939.

La vremea aceea, Elisabeta era o Prințesă în vârstă de doar 13 ani și l-a întâlnit pe Philip, în vârstă de 18 ani, ce arăta ca un ‚zeu grec’. „Cred că Prințesa s-a îndrăgostit de el chiar în acel moment.”, a explicat Lady Hicks.

Ce aflăm din noul documentar

În documentarul ‚Being the Queen’ aflăm și cum s-a dezvoltat relația dintre cei doi îndrăgostiți. Potrivit lui Robert Lacey, un istoric regal, părinții Reginei Elisabeta au experimentat anxietatea atunci când fata lor și-a dorit „să se căsătorească cu primul bărbat de care se îndrăgostește”. Totuși, nu era doar o alegere personală ce ținea de fericirea ei, ci omul ales ar fi trebuit să susțină jumatate din Monarhie.

Documentarul, regizat de către Tom Jennings (ce a realizat și documentarul despre Prințesa Diana, numit ‚Diana: In Her Own Words’) ne dezvăluie câteva detalii intime despre viața privată a Reginei și aflăm cum s-a intersectat viața ei publică cu viața privată ținând cont de rolul ei extrem de important.

De-a lungul timpului, cei doi au înfruntat multe provocări, însă, de fiecare dată au demonstrat cât de puternici sunt împreună. Spre exemplu, el a renunțat la titlurile sale regale pentru Regina Elisabeta și a luat numele de familie al bunicilor, devenind Philip Mountbatten. Imediat după căsătorie, el a primit titlurile de Duce de Edinburgh, conte de Merioneth și Baron de Greenwich.