News

Regina Elisabeta și-a lansat propria marcă de gin

iulia.statie
July 15, 2020 18:14 PM

În fiecare zi înainte de ora 15, Regina Elisabeta savurează un pahar de gin cu o felie de lămâie, fiind o adevărată fană a acestei băuturi.

Pe aceeasi temaCarmen Iohannis, apariție inedită la recepția organizată de Regina Elisabeta

Regina Elisabeta este o mare iubitoare de gin

Acum, Monarhul a scos la vânzare propria marcă de gin, băutura fiind realizată chiar din frunzele ce se găsesc în curțile Palatului Buckingham. Din cauza pandemiei, Palatul și alte reședințe regale au avut porțile închise, acest lucru ducând la pierderea unor fonduri.

Pentru a acoperi aceste lipsuri, Regina a venit cu o idee inedită, lansând propria marcă de gin în magazinele regale. Prețul unei sticle este de 50 de lire, iar toate încasările de la vânzarea băuturii vor merge către Royal Collection Trust, fundația Reginei ce se ocupă de activitățile desfășurate de Royal Collection.

Ce rețetă are noua băutură lansată de Monarh

Care este rețeta ginului lansat de Regină? Acesta este infuzat cu citrice și note din 12 plante, făcut cu verbenă de lămâie, frunze de dafin, fructe de păducel și frunze de mur, toate culese din grădinile reședinței Monarhului.

Mai mult, Royal Collection Trust a transmis și câteva informații depre aceste plante ce au o poveste extraordinară printr-un comunicat de presă: „Grădinile de la Palatul Buckingham sunt habitat pentru 30 de specii de păsări și mai bine de 250 plante sălbatice. Plantarea copacilor de mur a fost făcută în Anglia pe timpul lui James I, iar acest obicei continuă și astăzi, existând 40 de specii diferite ce se află în grădinile Palatului.”

Noua băutură lansată de Regina Elisabeta se va servi și în cadrul evenimentelor oficiale de la Palatul Buckingham, ce își va deschide porțile din 23 iulie, așa că norocoșii vor putea să savureze un pahar din ginul preferat de cel mai longeviv Monarh, notează publicația Elle.

Pe lângă această băutură, Regina mai are o plăcere, iar produsul pe care aceasta îl consumă de ani de zile este unul românesc. Monarhul bea în fiecare seară de 16 ani pahar de vin roșu făcut în zona Vrancei.