News

Regina Letizia a Spaniei, testată de coronavirus

iulia.statie
March 13, 2020 11:49 AM

Toate școlile și universitățile vor fi închise în Spania de luni, pentru a preveni răspândirea virusului, scrie Daily Mail. Această decizie a venit imediat după ce Regina Letizia a fost testată pentru coronavirus, după ce ea a întâlnit un ministru ce a fost diagnosticat pozitiv.

Pe aceeasi temaJustin Bieber, Bella Hadid, Cardi B, și nu numai: Cum au reacționat vedetele la răspândirea coronavirusului

Centrele educaționale din Catalonia și Calicia se vor închide mâine, iar restul luni. Școlile din Madrid și La Rioja și-au închis porțile în această săptămână.

Această decizie va dura două săptămâni, deși guvernul a anunțat că perioada se poate prelungi.

Regina Letizia a Spaniei, testată de coronavirus

Spania a pus patru orașe sub carantină și a anunțat că se vor lua măsuri ținând cont de impactul economic pe care acest virus îl va avea asupra țării. Recent, s-a aflat că Regina Letizia, fostă jurnalistă, a dat mâna cu ministrul Irene Montero, participând la același eveniment. Confirmarea că Majestatea Sa a fost testată, alături de Regele Felipe VI, a venit imediat după ce s-a aflat că Irene este primul ministru al Spaniei cu rezultate pozitive privind coronavirusul.

Atât ea, cât și partenerul ei, Pedro Iglesias, se află acum în carantină. Un oficial al Majestăților Sale a confirmat că ei vor fi testați, ținând cont de ‚ultimele activități publice’ ale Letiziei. Se așteaptă ca rezultatele să fie făcute publice mâine, a dezvăluit aceeași publicație menționată mai sus.

Școlile și universitățile din Spania vor fi închise în toată țara, iar închisorile au interzis vizitele. Pe partea economică, fondurile vor fi direcționate către centrele de sănătate, pentru ca oamenii să beneficieze de echipamente medicale.