News

Regina renunță la tron? Prima reacție din partea Palatului Buckingham

iulia.statie
December 7, 2019 13:21 PM

Vestea că Regina dorește să renunțe la tron în favoarea fiului său, Prințul Charles lua cu asalt internetul săptămâna trecută. Se specula că Elisabeta dorește să se retragă la 95 de ani, aceeași vârstă la care și soțul ei a predat atribuțiile.

Pe aceeasi temaCe haios! Cum o striga nepotii pe Regina Elisabeta 

Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh, iar presa britanică a speculat recent că ea a decis să se retragă din viața publică, ținând cont că în câteva luni va împlini vârsta de 95 de ani. Totuși, Prințul Charles mai are de așteptat, căci Regina nu are planuri de a renunța foarte curând la tron.

Regina renunță la tron? Prima reacție din partea Palatului Buckingham

După câteva zile de tăcere, se pare că cei de la Palatul Buckingham au luat în sfârșit atitudine pentru a spulbera zvonurile.

Nu există niciun plan de schimbare în pregătire, la vârsta de 95 de ani sau orice altă vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham.

Tabloidele britanice au scris că Regina este gata să se retragă după ce i-a retras fiului e, Prințul Andrew, atribuțiile și titlurile regale. Acestea au mai speculat și că Regina se simte depășită de scandalul în care băiatul ei este implicat, având nevoie de cineva mai tânăr.

Potrivit The Sun, Charles a convins-o pe Regină să ia această decizie radicală privind celălalt fiul al ei. Prințul Charles a vrut să demonstreze că este gata să preia tronul și poate să facă față viitoarelor îndatoriri.

Informația privind retragerea Reginei a apărut prima oară în biografia Prințului de Wales, unde autorul a susținut că Elisabeta îi va preda încetul cu încetul îndatoririle Prințului. Aceasta a început să își reducă aparițiile publice, de la 332, în 2016, la 283, în 2018, potrivit Libertatea pentru Femei.

Vestea i-a bucurat pe britanici, ce nu îl simpatizează foarte tare pe Prinț, ci își doresc ca regina să mai stea cât se poate de mult pe tron sau puterea să îi fie cedată Prințului William.