Fashion

Reîntoarcere accesoriilor statement - care sunt piesele care au revenit în tendințe și cum să le porți

Lucy Faur

Lucy Faur

Stilist

December 3, 2018 10:57 AM

Iarna aceasta, iubitoarele de modă se vor bucura de revenirea spectaculoasa a unor accesorii statement ce au facut furori de-a lungul timpului.

Esența unui styling de excepție stă în felul în care accesorizezi ținuta. Se pare că această convingere a readus în scenă accentele statement care, nu doar scot outfitul din anonimat, dar îi conferă personalitate în același timp.

Dacă în anii precedenți ținutele șic ale sezonului rece erau marcate de suprapuneri creative, volumetrii și jocuri de texturi, iarna aceasta se adaugă la acestea un focus aparte asupra accesorizării. Iar când spunem accesorizare ne referim la combinații bogate în stilul celebrelor Anna Dello Russo sau Iris Apfel.

Bijuteriile masive suprapuse, gențile supradimensionate, mănușile din piele, mai ales în culori neon, eșarfele și centurile statement sunt doar câteva piese din lista bogată cu accesorii-vedetă ale sezonului. Principul este: cu cât mai multe, cu atât este mai stylish look-ul. Sau cum spunea Anna Dello Russo “bijuteriile sunt ca vitaminele, pentru modă; cu cât mai multe, cu atât bine”.

Iată câteva sugestii de accesorizare preferate de noi.

Bijuteriile masive

Totul a pornit acum două sezoane, când designerii au reintrodus cerceii supradimensionați în propunerile lor de styling. Acum, estetica aceasta este diversificată și amplificată. Desigur, acest tip de accesorizare nu poate fi integrat corect decât alături de o atitudine asumată.

Influențele regăsite în acest trend bifează accente art deco, tribale sau baroc, introduse de către designerii a caror estetică globală se identifică cu sursa de inspirație respectivă.

La acestea se adaugă cerceii purtați neasortat, cercelul statement singular, colierele și brățările în dimensiuni exagerate și purtate suprapus.

Mănușile din piele, în tonuri cu personalitate

Pentru cei care preferă moda care nu omite caracterul practic al său, mănușile din piele vor fi vedetele garderobei lor de sezon. Propunerile cuprind design-uri în nuanțe neutre, dar și în tonuri neon, cu cut-uri inedite și bineînțeles – preferatele noastre – cele realizate din piele ecologică.

Dresurile și șosetele cu logo

Trendul vestimentației și accesoriilor cu logo-ul brandului la vedere sau chiar ostentativ este deja ultra prezent și asezonier. Pentru sezonul rece, însă, designerii preiau acest trend și îl reprezintă în piese șic și practice, precum dresurile și șosetele cu logo imprimat.

Centurile statement

Centurile sunt un must-have absolut, indiferent de sezon. Noi le preferăm îndeosebi iarna, întrucât ne ajută să izolăm căldura conferită de vestimentație, în timp ce ne conturează o siluetă feminină, ascunsă de regulă sub straturile de haine călduroase. În plus, în funcție de designul preferat, ținuta capătă valențe noi.