Fashion

Revoluție în modă! Hainele vintage, cea mai bună soluție pentru moda sustenabilă

nicoleta.ispasescu
April 25, 2019 11:02 AM

Văzându-le pe Meghan Markle, Ducesa de Cambridge și Kim Kardashian că poartă haine vintage, ne dăm seama că aceasta ar fi soluția pentru a susține sustenabilitatea în modă.

Că vă place sau nu, atunci când Kim Kardashian poartă ceva, oamenii iau notițe și încearcă să reproducă.

După ce vedeta a purtat Azzedine Alaïa second-hand, la Paris Fashion Week, Jean Paul Gaultier second hand la o petrecere și o rochie second-hand Thierry Mugler din 1990, se pare că schimbarea este în curs de desfășurare.

Cine ar fi crezut că o femeie cu o avere uriașă, cum este Kim Kardashian, care în mod obișnuit poartă numai branduri mari (Balmain, Versace, Gucci etc), ar putea susține moda sustenabilă? Să fie acesta un nou trend?

Având în vedere că majoritatea consumatorilor devin din ce în ce mai conștienți de impactul pe care îl are fast-fashion asupra mediului, ei caută metode pentru o modă mai sustenabilă. Ar putea fi hainele vintage răspunsul?

Revoluție în modă! Hainele vintage, cea mai bună soluție pentru moda sustenabilă

Hainele vintage, se pare, că sunt din ce în ce mai în vogă peste tot.

De la Meghan Markle, Ducesa de Cambridge, care au purtat o rochie Dior din 1960, la botez, la apariția ei în Vogue British, și până la magazinele mass-market, cum ar fi H&M, care au anunțat că vor vinde haine vintage și second hand pe site-urile lor.

Potrivit unui studiu, anul trecut 64% dintre femei au fost dispuse să cumpere haine second-hand, comparativ cu anul 2016, în care doar 45% au cumpărat vintage sau second-hand.

Prin urmare, potrivit raportului anual ThredUp, se estimează că în cinci ani se va ajunge la 51 de miliarde de dolari, față de 24 milioane de dolari.