Beauty

Ritual de beauty pentru bărbați

iulia.statie
December 2, 2019 12:55 PM

Din ce în ce mai mulți bărbăți își doresc să arate bine, ei încercând să se îngrijească cât mai bine pentru a avea o piele sănătoasă și un aspect tânăr. Interesul pentru produsele destinate lor a crescut, dar și dorința pentru acumularea de cât mai multe informații privind îngrijirea pielii.

Pe aceeasi tema8 semne ce indică sfârșitul unei relații de durată

Totuși, primul lucru pe care toată lumea ar trebui să îl facă înainte de a alege orice produs cosmetic este de a identifica tipul de piele, conform Ce se întâmplă doctore?

Tipuri de ten

Tenul sensibil – anumite produse cosmetice pot provoca arsuri

Tenul normal – deloc sensibil

Tenul uscat – prezintă mâncărimi, lipsit de luminozitate, se exfoliază des

Tenul gras – este uleios și lucios

Tenul mixt – este gras în anumite zone ale feței și uscat în altele

Ritual de beauty pentru bărbați. Cum îți îngrijești corect pielea

Ai grijă ce ingrediente conține produsul

Dacă ai probleme cu acneea, spre exemplu, ai nevoie de produse de curățare și hidratare ce nu conțin ulei și sunt non-comedonice. Dacă ai tenul sensibil, ai nevoie de produse delicate, ce nu au în componență parfum. Cele ce conțin parfum lasă pielea iritată și uscată. Produsele trebuie să fie mereu alese în funcție de tipul tău de ten.

Curăță fața

Trebuie neapărat să ai grijă să îți speli fața dimineața, seara sau după orice efort fizic. Alege un produs de curățare delicat, nu obișnuitul săpun pentru că acesta îți poate usca pielea și folosește apă călduță. Ideal este să te speli dimineața pentru a îndepărta bacteriile sau sebumul și seara pentru că pielea este expusă la diferiți factori de mediu.

Ai grijă la bărbierit

Dacă te confrunți cu iritații, alege un aparat de ras format dintr-o singură lamă sau cel mult două pentru a nu te zgâria. Asigură-te că pielea și părul sunt udate înainte de proces, folosește spumă de bărbierit și ai grijă să bărbierești în direcția de creștere a părului. Pentru a evita orice fel de iritație, schimbă lama cât mai des.

Hidratează pielea

Nu uita să bei cel puțin 2L de apă pe zi, iar pentru piele poți alege un spray cu apă termală și o cremă pentru hidratare intensă. Încearcă să folosești aceste produse după baie, când porii tăi sunt încă deschiși. Nu uita că hidratarea previne ridurile, deci ai mare grijă la acest pas.

Verifică-ți pielea

Orice aluniță sau semn nou apărut poate prezenta un semn al cancerului de piele, așa că nu uita să te programezi la dermatolog cât mai des pentru a nu avea astfel de probleme.

Folosește factor de protecție

Expunerea la soare este motivul apariției petelor, ridurilor și chiar a cancerului de piele, deci ai grijă să aplici factorul de protecție pe toate zonele expuse înainte de a ieși din casă. Atunci când alegi să te răcorești la piscină, folosește un produs rezistent la apă și nu uita să îl aplici pe piele din două în două ore.