Fashion

Rochii la modă în 2019

irina.letitia
May 16, 2019 14:22 PM

Tendințele sezonului de vară 2019 s-au anunțat extrem de interesante, încă de la primele show-uri de modă dedicate acestui anotimp. Intr-o perioadă în care aproape orice este permis, în care tendințele se amestecă inedit, vom încerca să vedem împreună ce rochii sunt la modă în 2019, ce se poartă, cum se poartă și de unde ne putem inspira pentru ținute cât mai aproape de perfecțiune.

Așadar, vom începe cu unele din favoritele sezonului de primăvară/vară 2019 și anume rochiile retro. De data aceasta însă, când spunem retro, ne referim la un mix de stiluri culese din perioade cheie în modă: epoca victoriană, edwardiană, mijlocul secolului al 19-lea. Este vorba despre rochiile extrem de cuminți, cu detalii feminine, diafane, tip volane, cu gulere apretate, funde discrete aplicate în zona gâtului.

rochie alba, john gallianp, cu umeri supradimensionati, stil pilgrim
John Galliano Primăvară/Vară 2019

Rochii la modă în 2019

 

In 2019 se poartă rochiile romantice.  Această categorie de rochii este foarte vastă, însă te poți inspira din selecția de imagini pe care ți-o propunem pentru a-ți contura o idee. Multe dintre ele sunt ilustrate cu imprimeuri florale și siluete fluide, dar și materiale și broderii manuale.  Nu întotdeauna avem parte de o paletă bogată de culori, cum este cazul acestei rochii superbe de la Alexander McQueen.

Alexander McQueen Primăvară/Vară 2019
Alexander McQueen Primăvară/Vară 2019

 

Tangențial cu această categorie, vei descoperi că sunt foarte în vogă materialele lucrate de mână sau care imită manufactura. Macrame-ul este la mare căutare, atât în zona rochiilor de plajă, cât și în privința rochiilor de ocazie sau de zi cu zi.  Este o alegere foarte inspirată pentru un look estival ce te duce cu gândul la vacanță, chiar și în mijlocul orașului.

Sonia Rykiel Primăvară/Vară 2019

 

Dacă ești curajoasă, cel puțin vestimentar, în vara lui 2019 poți alege o culoare puternică. Nuanțele neon au revenit puternic în tendințe. Rochas, Moschino, Jacquemus le propun în ținute destinate sezonului cald și îți pot servi drept exemplu pentru propriile ținute.

Jacquemus Primăvară/Vară 2019

 

Sezonul de primăvară/vară 2019 are o preferință aparte pentru umeri. Fie că este vorba despre rochii cu umeri supradimensionați, fie că din contra, vorbim despre rochiile cu umerii dezgoliți, este clar o zonă a corpului căreia designerii i-au acordat o mare importanță în această perioadă.

Preen by Thornton Bregazzi

 

Vara 2019 aduce cu sine și o preferință pentru rochiile lungi. In ciuda unei influențe nouăzeciste, se poate observa clar o înclinație către volume și lungimi. Rochiile lungi sau midi spre lungi sunt favoritele sezonului, iar asta se poate lesne observa și din imaginile de mai sus. Dintre aceastea, una din cele mai practice variante ale rochiei lungi este rochia cămașă, ilustrată perfect aici de Chanel.

Chanel Primăvară/Vară 2019