Rodica Popescu Bitănescu, dezvăluiri cumplite despre drama prin care a trecut: ”Mi-am dorit să fiu grăsuță, că foamea m-a înnebunit”

elena.toader
May 19, 2021
May 19, 2021

Actrița Rodica Popescu Bitănescu a ajuns la onorabila vârstă de 82 de ani. Cea care a făcut senzație pe scena teatrului românesc nu a avut, totuși, un drum lin în viață. Mai mult dect atât, marea doamnă a teatrului românesc a trăit o adevărată dramă în adolescență, atunci când familiei sale i s-a confiscat toată averea. 

Tatăl actriţei a făcut închisoare din motive politice, suferind torturi incredibile în Penitenciarul Piteşti. Din lipsă de bani, familia locuia prin cele mai insalubre subsoluri.

“Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine.

Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit. Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas.

Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale”, a povestit actrița, invitată în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3.

Rodica Popescu Bitănescu: ”Eu nu am avut timp să mă vait”

 „Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific. Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva. Că lumea zice, am atac de panică. Păi, fă ceva, să ieşi din atac de panică! Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată”, a mai povestit actrița.

Sursa foto: Rodica Popescu Bitănescu Facebook

Share

Asemănătoare