Fashion

Romanian Design Week 2020: cum se desfășoară evenimentul în 2020

iulia.statie
September 12, 2020 12:43 PM

Cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, prezentat de The Institute și UniCredit Bank are loc între 11-20 septembrie și își propune să ilustreze rolul pe care îl are design-ul în construirea unui viitor mai bun, abordând ‚Schimbarea’, o temă ce ne-a pus pe gânduri în ultimele luni.

Pe aceeasi temaRomanian Design Week 2019- o expoziţie dedicată designului românesc

Cum se desfășoară Romanian Design Week 2020

Industria modei a fost puternic afectată în 2020, din cauza pandemiei, punând sub semnul întrebării atât modul de desfășurare al evenimentelor, ce au fost anulate sau amânate, ci și modul în care artiștii, designerii, arhitecții își vor expune de acum munca.

Totuși, deși contextul nefavorabil a supus întreaga industrie a creativității la încercare, artiștii își pot demonstra creativitatea și solidaritatea prin acest eveniment.

Locația principală în care se desfășoară evenimentul este Combinatul Fondului Plastic, ce a fost transformat într-un parc de design pentru a cuprinde expoziții amenajate în interior, dar și spații exterioare. Ne putem bucura de Possible Realities, unde vom putea observa cum s-au adaptat designerii români la o serie de noi activități, apoi de Antifragile, ce ne dezvăluie proiectele ce au contribuit la îmbunătățirea situației cauzate de pandemie, dar și de Instalația IQOS World, ce ne deschide noi perspective, prin dialogul dintre prezent și viitor, printr-o experiență suprarealistă ce amintește despre puterea alegerilor personale.

Bineînțeles, jocurile alese sunt făcute pentru a putea păstra distanța, cum ar fi mesele de ping-pong din materiale reciclabile, ce aduc un mesaj puternic cu privire la sustenabilitate. Mai mult, în ediția de anul acesta ne bucurăm și de o versiune digitală, prin serii video cu designeri români, interviuri cu specialiști internaționali, dar și galerii de design virtuale.

Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri în intervalul 12:00-20:00, iar în weekend între orele 10:00-20:00. Accesul se face pe intervale de două ore pentru maximum 200 de persoane, iar costul biletului este de 20 de lei.