News

Roșu sau negru - Tactici pentru a câștiga la ruletă

Verdict.ro
August 21, 2019 14:31 PM

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino cunoscute de om. Roata de ruletă este sinonimă cu jocurile de noroc și cazinourile în general. Acest joc de noroc a apărut în secolul al XVIII-lea, în Franța.

Pe tema originii sale, conform legendei creației sale, un bărbat pe nume Francois Blanc a ajuns la un acord cu diavolul în schimbul secretelor jocului, întrucât numerele ruletei – 0 până la 36 – atunci când sunt adunate fac 666, care este numărul diavolului.

În această perioadă poate fi respinsă cu ușurință această poveste , dar încă din secolul 18 a provocat o mare curiozitate în rândul oamenilor, ceea ce a dus la o creștere masivă a popularității ruletei. Dacă aceasta a fost o poveste înfricoșătoare  sau un plan viclean de marketing rămâne o necunoscută până în prezent.

Au trecut secole și ruleta a rămas în mare parte la fel, sunt aceleași reguli joc ruletă. Astăzi, există două variante predominante de ruletă – europeană și americană. Singura diferență între cele două este un zero în plus în versiunea americană, ceea ce duce la o creștere a marjei casei (5,4%, față de 2,7% din Europa).

Ruleta nu este doar unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino, ci este, de asemenea, unul dintre cele mai jucate jocuri de cazino datorită simplității și jocului plin de acțiune. Alegeți un număr sau o culoare, roata se învârte pe măsură ce nivelul de adrenalină crește și în câteva secunde știți dacă ați câștigat sau nu.

Tipuri de pariuri, cote și plăți

Ruleta este intuitivă, pariorii începători o aleg datorită simplității pariurilor sale. Marja cazinoului de 2,7%  în cazul ruletei europene înseamnă că teoretic ar trebui să vi se înapoieze 96,3% din banii pe care i-ați pariați pe termen lung. Desigur, aceasta este pur teoretică și necesită plasarea a unui număr mare de pariuri, ceea ce înseamnă că nu este decât un indicator al șanselor voastre.

Tactici pentru a câștiga la ruletă

Singurele tactici aplicabile atunci când jucați la ruletă sunt sistemele de pariuri care se bazează pe gestionarea bugetului într-o formă sau alta. Vom parcurge cele mai comune sisteme de pariere la ruletă în timp ce vom oferi o scurtă explicație a fiecărui sistem.

Sistemul Martingale

Martingale este cel mai obișnuit sistem de pariuri și este aplicabil în multe jocuri de cazino, pe lângă ruletă. Filosofia de bază din spatele sistemului Martingale este să vă dublați miza în urma unei pierderi până veți câștiga o mână.

Ar trebui să începeți cu suma minimă de pariere, de exemplu 5 euro. Dacă câștigați, pariați din nou 5 euro și continuați să faceți acest lucru până când veți pierde. Când pierdeți, pariați din nou 5 euro pentru a încerca să vă recuperați pierderile. Dacă pierdeți de două ori trebuie să vă măriți miza la 10 euro pentru a încerca să câștigați înapoi cei 10 euro pe care i-ați pierdut anterior. Dacă pierdeți din nou, ar trebui să pariați 20 euro etc.

Grand sau Great Martingale

Grand sau Great Martingale este o abordare mai ambițioasă spre deosebire de sistemul Martingale original. Utilizează aceleași principii, dar în loc să dublați pariul după o pierdere, ar trebui să îl dublați, adăugând în plus 5 euro. Avantajul acestei strategii este faptul că vă veți recupera investiția făcută și veți câștiga bani în plus. Desigur, trebuie avut în vedere că acest sistem este mult mai riscant decât Martingale obișnuit.

D’Alembert

D’Alembert este un vechi sistem bazat pe eșecul jucătorului, rezultatele pariurilor anterioare au efect asupra rezultatelor pariurilor viitoare. În esență, se bazează pe convingerea că, dacă mingea a căzut pe negru de 3 ori la rând, există șanse mai mari să cadă pe roșu data viitoare.

Sistemul funcționează selectând o miză inițială, apoi trebuie crescută cu unu după o pierdere sau micșorată cu unu după o victorie. Teoria din spatele sistemului este că, dacă numărul vostru de câștiguri și pierderi este egal, profitul vostru va fi egal cu numărul de pariuri plasate.

D’Alembert este încă popular, deoarece este un sistem cu risc foarte redus, care poate fi jucat cu mize mici, în special în comparație cu Martingale, dar cu posibilitatea de a genera doar profituri mici pe termen lung.

D’Alembert este un sistem potrivit pentru a fi folosit exclusiv pentru pariuri pare (roșu sau negru, even/odd, 1-18 și 19-36).

Există multe alte sisteme de pariuri și, în teorie, unele dintre ele par fără cusur, dar toate sunt defectuoase, din cauza seriilor de pierderi și a limitelor de masă. De exemplu, dacă folosiți sistemul Martingale cu o miză inițială de 5 euro, v-ar trebui doar șapte pierderi pentru ca miza să ajungă la 640 euro – aceasta este o sumă absurdă. S-ar putea să credeți că o serie de pierderi de 5, 7 sau 10 s-ar putea să nu vi se întâmple niciodată.

Chiar dacă aveți un buget nelimitat și puteți suporta povara unor pierderi masive, fiecare cazinou are limite de masă, ceea ce este un alt factor limitativ. Dacă doriți să utilizați un sistem de pariuri, vă recomandăm D’Alembert datorită riscului redus.

Cu cât veți învăța mai mult despre strategiile de casino, vă veți da seama că nu există vreuna infailibilă, dar acest lucru nu trebuie să vă împiedice să vă distrați și să vă încercați norocul. Succes!