Fashion

Săptămâna modei se va desfășura în septembrie

iulia.statie
June 30, 2020 13:33 PM

Poate că din cauza pandemiei de coronavirus prezentările de modă pentru colecțiile de bărbați au fost ținute online, însă, Săptămâna Modei se va desfășura în septembrie, cel puțin la Paris.

Pe aceeasi temaBrandul Vetements, implicat într-un scandal de proporții

Săptămâna modei, ținută în septembrie în Paris

The Fédération de la Haute Couture et de la Mode, ce controlează industria modei franceze, a confirmat că show-urile vor avea loc între 28 septembrie și 6 octombrie, la aproape o săptămână distanță față de cum era în trecut calendarul. Oficialii au dezvăluit că show-urile vor fi realizate respectând recomandările date de autorități.

Deși au fost luate măsuri de distanțare în Franța, perioada de carantină aproape a dispărut, iar la show-urile din Paris vor lua parte și case de modă faimoase, cum ar fi Chanel, Dior și Givenchy.

Aceste vești despre Săptămâna modei din septembrie vin după ce mai multe brand-uri au dezvăluit că abia așteaptă să se întoarcă la organizarea show-urilor de modă. Mai devreme în această săptămână, Burberry a anunțat că va susține o prezentare live pe care toată lumea o poate vedea virtual, ținută în partea rurală a Angliei, iar Dior a dezvăluit că are planuri de a concepe prezentarea pentru colecția Cruise în Italia.

Show-ul Dior va avea loc pe 22 iulie, însă, nu va exista o audiență. Într-o conferință de presă, Pietro Beccari, CEO al casei de modă, a confirmat că brand-ul spera să organizeze un eveniment tradițional la care lumea participa.

„Întotdeauna va exista un loc pentru prezentarea de modă live. Luxul este emoție, la fel și decorul, muzica, povestea. Există o electricitate pe care o simțim în acel moment.”, a zis acesta.

Cât despre dorința oamenilor de a călători în Paris și de a vedea evenimentele, rămâne de văzut ce se va întâmpla până atunci. Ieri, a fost dezvăluit că Europa își dorește să nu lase turiștii americani să călătorească către țările membre.