Beauty

Se mai poartă șuvițele blonde în 2020?

A. S.
January 16, 2020 16:02 PM

Șuvițele blonde și balayage-ul au făcut furori în ultimii ani. Potrivit stiliștilor, acestea nu vor dispărea din tendințe nici în 2020, însă vor fi ușor reinterpretate.

Șuvițele blonde se poartă de foarte mulți ani, însă în ultima perioadă au fost cu adevărat vedete. Ei bine, acestea vor fi în trend și în 2020, dar într-o formă mult mai rafinată.

Șuvițe blonde. Ce se poartă în 2020

O nouă metodă de vopsit părul a fost adoptată de tot mai multe vedete și va fi în tren în anul 2020. Despre ce este vorba? Potrivit hair stiliștilor, anul acesta se va folosi foarte mult o nouă tehnică. Este vorba despre deschiderea șuvițelor din față, cele care încadrează fața, pentru a oferi luminozitate.

Șuvițele blonde trebuie să fie cât mai subtile și rafinate, pentru a se încadra perfect cu restul părului. Această tehnică îți evidențiază trăsăturile și, în același timp, îți lasă restul părului să crească natural. Necesită o întreținere minimă și va fi adoptată de foarte multe femei, în 2020.

Citește și: TUNSORI LA MODĂ ÎN 2020. CE ȚI SE POTRIVEȘTE

TUNSORI BOB LUNG. 10 IDEI SUPERBE 

Cum să-ți faci șuvițe blonde acasă

Dacă să mergi la coafor ți se pare prea costisitor și consideri că pierzi foarte mult timp, poți încerca să-ți faci șuvițe blonde acasă. Înainte să îți decolorezi părul, nu uita însă să faci un test pe o șuvița de dedesubt, pentru a observă de cât timp are nevoie pentru a ajunge la nuanța pe care ți-o dorești.

De ce ai nevoie pentru șuvițe blonde acasă:

  • folie de aluminiu,
  • o periuța de dinți curată sau o pensula pentru vopsea de păr,
  • una sau mai multe cleme,
  • o pereche de mănuși de unică folosință,
  • un bol care să nu fie din metal
  • kitul pentru șuvițe blonde (pudra decolorantă, oxidant).

Șuvițe blonde în 8 pași:

  1. Amestecă oxidantul și pudra decoloranta, ținând cont de indicațiile de pe ambalaj. Tăie folia de aluminiu în fâșii, astfel îți va fi mult mai ușor în timpul procedeului de decolorare.
  2.  Piaptănă bine părul și prinde partea de sus cu ajutorul unei clame.
  3.  Ia o șuvița subțire din apropierea tâmplei. Așază o fâșie de folie de aluminiu sub șuvița aleasă, apoi întinde pastă obținută pe ea. Dacă ți se pare că periuța nu își face bine treaba, folosește-te de degete pentru a întinde compoziția bine.
  4.  Desfă părul prins cu clamă și aranjează-l cât mai natural, așa cum îl porți de obicei. Așază degetele de la mijloc pe păr, că și cum ai arată cifră trei. Locurile în care stau degetele îți indică de unde trebuie să iei următoarele secțiuni de păr, astfel încât look-ul să fie natural. Repetă procedeul de mai sus pe fiecare șuvița aleasă și urmează aceiași pași și în partea cealaltă a capului.
  5.  Alege două- trei secțiuni de păr și din spate și urmează aceiași păși.
  6. Poți să decolorezi doar șuvițele acestea sau să alegi și alte secțiuni de păr. Ideea principală este să nu încarci look-ul final.
  7. Ai grijă a timpul recomandat și spală bine părul la final.
  8. Dacă șuvițele tale nu au culoarea pe care ți-ai dorit-o, poți oricând să folosești un nuanțator pentru a le da o nuanță de gri.