Fashion

Secretele din spatele nunții Prințesei Diana cu Prințul Charles

iulia.statie
July 30, 2020 16:31 PM

Moștenitorul tronului, Prințul Charles și Lady Diana Spencer s-au căsătorit pe 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul din Londra. Numită „nunta secolului”, la ceremonie au participat 3500 de invitați, iar 750 de milioane de urmăritori au urmărit evenimentul la televizor.

Pe aceeasi temaCe i-a interzis Regina Elisabeta Prinţului Charles, în ziua morţii lui Lady Di. I-a afectat enorm pe Prinţul Harry şi William

Deși cei doi au divorțat în 1996, ziua în care ei s-au căsătorit mereu o să fie amintită ca fiind un basm. Totuși, au existat câteva secrete ce au fost făcute abia acum publice.

Care sunt secretele nunții Prințesei Diana cu Prințul Charles

Nunta nu a avut loc la Westminster Abbey. Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a avut loc la Catedrala St. Paul din Londra. Ultima ceremonie ce avusese loc acolo a fost nunta dintre Prințul Arthur, fiul Regelui Henry VII cu Prințesa Catherine pe data de 14 noiembrie 1501.

Jurămintele au fost schimbate. Nu doar că Prințesa a fost prima din Familia Regală ce a scos „a se supune” din jurămintele de la nuntă, dar și-a numit soțul Philip Charles Arthur George, când trebuia să îl numească Charles Philip Arthur George.

Voalul său a fost cel mai lung pe care l-a avut vreodată o mireasă din Familia Regală. Rochia Prințesei, făcută de către David și Elizabeth Emanuel pentru Alexander McQueen a fost extravagantă, fiind brodată cu 10,000 de perle și o trenă uriașă, alături de un voal extrem de lung.

Rochia ei a trebui să fie ajustată de 15 ori. Înainte de a se căsători, Prințesa a slăbit enorm, de aceea designerii au trebuit să îi modifice rochia pentru a se potrivi.

Diana a vărsat parfum pe rochie înainte de nuntă. Potrivit make-up artistei Barbara Daly, când Prințesa a vrut să își dea cu parfum pe încheietură, aceasta a vărsat sticluța și pe rochie. Din cauza că s-a format o pată, ea a trebuit să o ascundă cu mâna în timp ce mergea spre altar.

Pantofii ei aveau un mesaj ascuns. Încălțămintea aleasă avea pe talpă gravate literele C și D de către Clive Shilton.

Inelul său a fost ales dintr-un catalog. Fiind unul dintre puținele inele ce nu au fost făcute pe comandă, bijuteria acesteia a fost aleasă dintr-un catalog pentru că îi reamintea Prințesei de inelul mamei sale. Acum, bijuteria cu safir este purtată de către Ducesa Kate de Cambridge.

27 de torturi au fost comandate pentru ceremonie. Deși au fost 27 de torturi comandate la ceremonie, cel mai mare avea nu mai puțin de cinci metri și fusese adus de către Forțele Armate Navale, fiind decorat cu inițialele C și D.

Diana a fost primul cetățean britanic ce s-a căsătorit cu un moștenitor al tronului, lucru ce nu se mai întâmplase din 1660. După ce s-a considerat că este normal ca oamenii simpli să se căsătorească cu membri din Familia Regală, Prințesa Diana a fost prima ce s-a căsătorit cu un moștenitor al tronului încă de la nunta Regelui James II cu Anna Hyde din 1660. De atunci, Meghan Markle și Kate Middleton au urmat.

Ei au început tradiția cu sărutul pe balcon. Pentru că au uitat să se sărute după ce și-au spus jurămintele, au decis să își ceară scuze față de public și să aibă un moment de afecțiune pe balconul de la Palatul Buckingham, de aici rezultând o tradiție.

Nunta a costat în jur de 58 de milioane de dolari. În timp ce nunta a ajuns la acest preț, 600,000 de dolari au fost cheltuiți doar pentru ca aceștia să fie protejați.

Ea a avut două umbrele create special pentru nuntă. În caz că ar fi plouat, designerii Dianei i-au creat și două umbrele ce erau decorate cu paiete, dantelă și perle pentru a se potrivi cu rochia. Totuși, în 2017, Elizabeth Emmanuel a dezvăluit că se bucură că nu au fost folosite, pentru că nu se știe dacă ar fi rezistat la apă.

A avut trei rochii de mireasă. Alături de rochia ei faimoasă, designerii au duplicat creația și au mai făcut una în caz că se întâmpla ceva. A doua rochie a mers la Muzeul Madame Tussauds, însă, a treia, ce avea un decolteu în V și mâneci mai scurte, a dispărut imediat după nuntă.

13 ani mai târziu, Diana s-a îmbrăcat pentru a se răzbuna. În aceeași zi în care Prințul Charles a admis că a fost infidel la televizor în anul 1994, Diana s-a îmbrăcat într-o rochie neagră fără umeri pentru a merge la un eveniment de fundraising din Londra. Acest look a devenit cunoscut ca fiind unul perfect pentru răzbunare, căci Prințesa era încrezătoare, senzuală, independentă și îi arăta soțului ce a pierdut. Deși ea și Charles s-au separat în 1991, divorțul a fost finalizat abia în 1996.

Urmărește galeria foto pentru a vedea fotografii inedite de la nunta celor doi!