Fashion

Seriale pe care orice pasionat de modă trebuie să le urmărească

iulia.statie
February 16, 2021 13:31 PM

Atunci când vine vorba despre inspirație privind stilul vestimentar, serialele ne vin în ajutor și ne oferă și o escapadă pentru a ne relaxa și a scăpa de stresul din viața cotidiană. Există multe personaje pe care ni le amintim cu drag, atât datorită personalității spumoase, cât și ținutelor inedite, cum ar fi Carrie Bradshaw sau Blair Waldorf.

Pe aceeasi temaCele mai cool bentițe de păr purtate de Blair Waldorf în serialul Gossip Girl

În caz că te regăsești printre pasionații de modă, ți-am pregătit câteva seriale pe care trebuie neapărat să le urmărești. Fie că le vezi pentru prima oară, îți dorești să îți amintești de întâmplările comice ale personajelor sau vrei să îți compui o ținută stilată, aceste producții sunt extrem de potrivite.

Sex and the city

Pe Carrie Bradshaw a consacrat-o rochia tutu pe care Patricia Field, legendara stilistă ce s-a ocupat de ținutele personajului îndrăgit, a cumpărat-o doar cu 5 dolari dintr-un magazin din New York, demonstrând că bugetul nu definește felul în care lumea se îmbracă. Pe lângă piesele accesibile, aceasta avea și o pasiune pentru pantofii Manolo Blahnik, devenind ușor un adevărat icon din lumea televiziunii. În același timp, costumele purtate de Miranda, ținutele diafane afișate de Charlotte și piesele senzuale afișate de către Samantha, pe lângă întâmplările dramatice, au făcut din acest serial unul extrem de iubit, plin de look-uri fără de cusur, ușor de reinterpretat de femeile din toată lumea.

Gossip Girl

Serialul ce urmărește adolescenții din Upper East Side a avut un mare succes din punct de vedere stilistic, căci Eric Daman, ce a lucrat și pentru Sex and the City, a avut grijă să propună ținute ce ne vor rămâne pentru totdeauna în minte. Blair Waldorf și Serena van der Woodsen au două personalități opuse, așa că stilistul a ales ținute versatile, de inspirație boho-chic, condimentate cu elemente senzuale pentru una, iar pentru cealaltă, a ținut o linie impecabilă, alegând accesorii de păr, rochii elegante și sacouri perfect cambrate. În același timp, actrițele au devenit și în lumea reală adevărate repere stilistice datorită maturității lor atunci când vine vorba despre creațiile purtate.

The Nanny

Pe Fran Fine nu ai cum să nu o iubești. Pe lângă personajul conturat într-un mod foarte comic, aceasta ne-a oferit și unele dintre cele mai bune look-uri în anii 1993-1999. Unii dintre cei mai în vogă creatori de modă de pe atunci au îmbrăcat-o, prezentând print-uri geometrice, dar și jachete animal print. Cu un strop de kitsch stăpânit, ea continuă și astăzi să ofere inspirație pentru toți iubitorii de modă, demonstrând că trend-urile se întorc mereu.

Dynasty

În anii 1980, umerii supradimensionați reprezentau unul dintre trend-urile momentului, așa că personajele din serial s-au potrivit perfect din peisaj. De asemenea, designerul Nolan Miller a creat unele dintre cele mai iconice piese purtate de actrița Joan Collins, ce portretiza personajul Alexis Carrington Colby. Acesta a folosit ca inspirație alte staruri, însă din altă perioadă, anume anii 1950 și 1960 pentru a propune materiale inedite, broderie extravagantă și detalii spumoase, cum ar fi Bette Davis și Joan Crawford.

Absolutely Fabulous

Aventurile lui Patsy și Edina au colorat lumea modei cu mult umor. Cele două au grijă să ajungă la succes, fie că este vorba de familie sau carieră, în timp ce au un stil de viață extravagant, consumând șampanie și făcând abuz de nicotină. Totuși, fiecare look pe care îl aduc în fața publicului este mai spumos decât cel dezvăluit înainte, print-urile și costumele lăsându-ne să explorăm tendințele nouăzeciste într-un alt mod. Bineînțeles, aventura nu se termină aici, căci există și un film realizat după ce serialul a ajuns la final.