News

Serialul „Emily in Paris”, criticat de autoritățile din Ucraina: ”Avem o imagine caricaturală a unei femei din Kiev care este inacceptabilă și insultătoare”

maria.apostol
January 3, 2022 12:54 PM

Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, critică producția Netflix – „Emily in Paris” – pentru faptul că a portretizat un personaj din Kiev. Este vorba despre un personaj de origine ucraineană – Petra – care fură dintr-un magazin de lux.

Oleksandr Tkachenko spune că imaginea caricaturală a Petrei este o „insultă”.

Petra, care este interpretată de actrița ucraineană Daria Panchenko, este portretizată fără simț estetic în materie de modă. Plus că se teme în permanență să nu fie deportată, scrie BBC.

Serialul „Emily in Paris”, criticat

În Emily din Paris, avem o imagine caricaturală a unei femei ucrainene care este inacceptabilă. Este și insultătoare”, a scris Tkachenko pe Telegram.„Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?” el a adăugat.Potrivit presei ucrainene, Tkachenko a trimis o scrisoare serviciului de streaming în care se plânge de portretizarea Petrei.

O persoană de origine ucraineană care locuiește la Paris a fost de acord cu criticile aduse de ministrul Culturii. „E scandalos și e o rușine”, a scris Yevheniya Havrylko într-o postare pe Instagram, care a avut peste 75.000 de aprecieri.

Serialul, criticat și în Franța

Au fost și persoane care au apărat pelicula, cum este și cazul producătorului de film ucrainean Natalka Yakymovych care a spus: „Deci într-un serial TV, personajele negative pot fi orice altceva decât ucrainene? ​​Evident, cu toții ne-am dori să fie din Moscova, dar nu întotdeauna obținem ceea ce vrem”

Nu este prima dată când Emily din Paris este criticată pentru portretizarea diferitelor naționalități.

Când a fost lansat primul sezon, acesta a fost criticat, în special în Franța. Și asta pentru promovarea imaginilor stereotipe ale orașului și ale locuitorilor săi.

Îi înfățișează pe francezi ca oameni nepoliticoși. Care își înșală frecvent partenerii.

Noua serie a show-ului îl prezintă pe Alfie, un stereotip de britanic care își petrece timpul liber bând alcool în pub-uri și uitându-se la fotbal.

Darren Star, creatorul serialului, a apărat anterior primul sezon, spunând: „Nu-mi pare rău că privesc Parisul printr-o lentilă plină de farmec”.