Sezonul acesta se poartă stilul British! Iată cum îl poți obține!

Verdict.ro
September 4, 2017
September 4, 2017

Toamna aceasta, piesele și ținutele de pe catwalk au decis una dintre principalele direcții stilistice ale sezonului: stilul British. Clasic, de o simplitate elegantă și cu imprimeuri și nuanțe specifice, stilul britanic se impune din ce în ce mai puternic. Iar noi îl putem obține urmând câțiva pași simpli.

Carourile se află în fruntea listei în ceea ce privește printurile specifice acestui stil. Indiferent de dimensiuni și de culori, acestea sunt reprezentative și duc fără doar și poate la crearea unei ținute ce se cere purtată în stil pe străzile Londrei. Cristina Dorobanțu exemplifică perfect acest detaliu stilistic, demonstrând în același timp că un imprimeu clasic poate contrasta cât se poate de armonios cu piese statement.

Tartanul, imprimeul scoțian, face parte din aceeași arie de printuri descriptive, iar culoarea predominantă a acestuia, roșul, promite o ținută ca la carte. Carmen Brumă și Sorina Fredholm propun două stiluri diferite cu ajutorul acestui print, însă în ambele cazuri tartanul este scos în evidență prin alăturarea unor piese uni alb sau negre.

Doc Martens este unul dintre cele mai populare stiluri britanice atunci când discutăm despre încălțăminte. În ținute grunge sau casual chic, faimoasele modele Doc Martens pe care supermodelul Gigi Hadid le adoră aduc o tușă British plină de personalitate. Îi putem purta cu jeanși mom fit, cu fuste midi, dar și cu rochii.

Dacă stilul franțuzesc propune topuri cu dungi și cu un model cât mai simplu, pentru a contura o ținută tipic britanică putem miza de fiecare dată pe topuri cu guler rotund. Modelele cu fundă supradimensionată plusează cu o notă sofisticată, păstrând în același timp stilul pe care îl reprezintă. Iar alături de o pereche de jeanși clasici ne aduc un pas mai aproape de look-ul dorit.

Cromatica la care putem recurge pentru un look demn de London Street Style este restrânsă, dar permisivă. De la roșul tartan la gri, bej și derivatele cald neutre ale acestora, paleta de culori este una sobră, însă de o sobrietate chic și classy.

Pentru sezonul rece sau pentru cele de tranziție, sacourile sunt piesa cheie pentru conturarea acestui stil. Iar combinația cu un tricou alb basic cu mesaj, o pereche de jeanși albastru deschis și o pereche de mocasini este una dintre cele mai reprezentative. Accesorizarea cât mai subtilă este cea care dă tonul final stilului compus.

De la printuri la culori și detalii specifice, stilul britanic, deși clasic în esență, este readus în atenția fashionistelor prin cele mai chic piese. Iar sezonul care îl ridică la rangul de Trend Alert! abia a început!

Surse foto:   www.zara.com,   www.hm.com   www.net-a-porter.com


Share