Beauty

Sfaturi de frumusețe pentru adolescente

A. S.
November 13, 2019 11:08 AM

Sfaturi de frumusețe pentru adolescente constau în câteva reguli esențiale de care este bine să ții cont. Asta pentru a evita sau a diminua apariția supărătoarei acnee și pentru a menține un ten curat și hidratat.

Adolescența este cea mai frumoasă vârstă, dar și perioada în care atât din punct de vedere fizic cât și psihic, sunt cele mai mari provocări. Hormonii par să ducă o bătălie, iat tenul și pielea adolescenților au adesea de suferit din acest motiv. Câteva sfaturi de frumusețe pentru adolescente pot fi de folos pentru o îngrijire optimă care să diminueze aceste probleme specifice vârstei.

Sfaturi și secrete de frumusețe pentru adolescente

Fiecare ten este special și, atunci când intervin probeleme de orice fel, este bine să consulți medicul specialist. Acesta va ști cel mai bine care este tratamentul potrivit. Totuși, sunt câteva reguli generale de care este bine să ții cont.

Creme hidratante pentru adolescente

Mai ales în adolescență, dar și în cazul celorlate vârste, produsele care refac factorii naturali de hidratare a pielii sunt esențiale atât pentru obținerea unui ten sănătos, neafectat de acnee. Dar și pentru menținerea unui pH echilibrat. O hidratare optimă protejează pielea de infecții bacteriene și îi oferă cel mai bun mediu pentru a funcționa eficient. Exfolierea celulelor și producția de sebum se reglează, prevenind înfundarea porilor și posibilele erupții.

Alege cremele hidratante, care asigură tenului atât un cocktail nutritiv, datorită vitaminelor esențiale, mineralelor, oligoelementelor și aminoacizilor, cât și un scut eficient datorită proprietăților anti-inflamatorii, antibacteriene și antioxidante.

Cum să-ți îngrijești tenul în adolescență

Esențiale sunt un demachiant bun, o loțiune tonică de echilibrare a pH-ului, o cremă hidratantă ușoară și o cremă de protecție solară. Curățarea și tonifierea corectă reprezintă de fapt cheia obținerii unui înveliș protector și sănătos, cu un pH echilibrat. În adolescență,  tenul are nevoie de un demachiant care acționează la suprafața epidermei și care conține ingrediente anti-inflamatoare care ajută la purificarea, curățarea eficientă și calmarea pielii.

Prea mulți tineri devin agresivi cu tenul când apelează la tehnici de curătare și tonifiere, ceea ce duce la producerea de sebum suplimentar, la iritații cutanate și chiar la posibile infecții. Agresivitatea poate fi sub formă chimică sau sub formă fizică (utilizarea exfoliantelor abrazive dure).

Adolescenții care se confruntă cu primele semne de acnee pot folosi soluții de curățare cum ar fi acidul salicilic. Acesta este un exfoliant acid slab din scoarță de salcie, care este solubil în ulei și capabil să penetreze și să exfolieze delicat celulele moarte ale pielii.

Cele mai tari secrete de frumusețe. Cum să-ți mentii frumusețea naturală

Îngrijirea corectă a tenului presupune două reguli de bază: curăţarea zilnică temeinică şi folosirea unei cantităţi cât mai mici de produse de machiaj. În rest, naturaleţea este cuvântul de bază atunci când vine vorba de frumuseţea în şcoala generală şi la liceu.

Evită fondul de ten

În cazul în care acneea îţi dă bătăi de cap, eşti tentată să foloseşti fond de ten în exces pentru a ascunde toate imperfecţiunile tenului. Se pare, însă, că acesta nu este un pas recomandat deoarece va înrăutăţi lucrurile pe termen lung.

În plus, fondul de ten este un produs destinat femeilor mature, iar pe faţa unei adolescente va arăta foarte nenatural. Foloseşte în schimb un corector pentru a masca imperfecţiunile. Sau, dacă ții neapărat, la ieșirile cu prietenii sau ocazii mai speciale poți folosi CC cream, are o textură mai lejeră și-ți lasă tenul să respire. Și în acest caz e important să alegi produse de calitate, de preferat dermato-cosmetice și să nu exagerezi cu utilizarea lor.

Machiaj cât mai puțin

Chiar dacă multe fete obișnuiesc să poarte o adevărată mască pe față, nu trebuie să îi urmezi exemplul. Ţine minte că nu trebuie să foloseşti niciodată într-un singur machiaj fond de ten, eyeliner, mascara, blush şi gloss. Specialiştii recomandă mascara, puţin corector în caz de imperfecţiuni şi un strop de gloss. Excesul de machiaj îţi va da un aer nenatural şi va contribui la îmbătrânirea tenului.

Protecție solară

Este important să-ţi protejezi tenul încă de la o vârstă fragedă. Înainte de a ieşi din casă, aplică o cremă cu factor de protecţie, ales în funcţie de culoarea pielii tale pentru a te proteja de efectul razelor ultraviolete care provoacă îmbătrânirea tenului.

Scrub săptămânal

Ideal ar fi ca scrubul să fie cât mai natural, preparat în casă. Scrubul este esenţial pentru îndepărtarea celulelor moarte, mai ales în cazul în care te confrunţi cu acneea, iar o mască naturală îţi hrăneşte pielea în profunzime.

Nu-ți stoarce coșurile și nu pune mâinile pe față

De fiecare dată când îţi atingi faţa, transferi bacteriile de pe mâini pe faţă. Acest lucru duce la apariţia coşurilor şi la răspândirea lor. De asemenea, evită să îţi storci coşurile deoarece rişti să rămâi cu cicatrici

Citește și: CURĂȚĂ-ȚI TENUL CU ULEIURI NATURALE! CE EFECTE MIRACULOASE AU ACESTEA