Living

Iris Apfel: «Nu puteți învăța stilul. Stilul este în ADN-ul vostru.»

Roxana Nechifor
May 20, 2019 11:07 AM

În vârstă de 97 de ani, Iris Apfel este un style icon care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Plină de umor, autoironie și originalitate, a reușit să devină foarte repede un personaj carismatic. Toată lumea o cunoaște pentru celebrii ei ochelari supradimensionați și pentru bijuteriile statement.

Iris Apfel: „Nu puteți învăța stilul. Stilul este în ADN-ul vostru.” 

Iris s-a născut în Astoria, Queens, la New York în 1921.  A crescut la o fermă si a fost unicul copil al familei.  Încă de mică se juca cu materiale textile de diverse dimensiuni și culori. Era fascinată de ele.  Au urmat studiile: Istoria artei în cadrul Universității din New York, dar și școala de artă din cadrul Universității din Wisconsin.

La 20 de ani și-a cunoscut marea iubire și atunci a început totul. Împreună au pus bazele Old World Weavers.  Așa au ajuns să lucreze la Casa Albă, cu mai mulți președinți: Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan și Clinton.

În această perioadă a primit și titlul de de „First Lady of Fabric / Prima doamnă a țesăturilor” sau „Our Lady of the Cloth / Doamna noastă de pânză”.

Ce spun moda de azi despre viața de zi cu zi?

Răspunsul la această întrebare dintr-un interviu din The-talks.com  o prezintă pe Iris așa cum este ea! Spontană și originală:

„Cred că majoritatea oamenilor nu știu cine sunt cu adevărat. Ei se simt în siguranță dacă arătă ca alți oameni sau dacă arătă spune lumea spune că … Este incredibil! Ei nu știu ce să poarte sau cum să o facă și sunt foarte nefericiți. Dar nu puteți învăța stilul.  Stilul, cred, este în ADN-ul vostru. Poți învăța cum să fii mai la modă, poți învăța cum să fii mai bine îmbrăcat. Trebuie să știți cine sunteți mai întâi și apoi să continuați de acolo! „

Trebuie să fii fără teamă să fii la modă?

„Nu mă gândesc niciodată la așa ceva, dar cred că ai putea. Dar de ce să mă îngrijorez? Poliția modei nu va veni să mă  închidă ! Imi plac culorile luminoase, dar nu am facut niciodata ceva ce nu mi-a placut ..Am făcut-o doar pentru ca am crezut că e bine pentru mine.”

10 sfaturi despre viață de la Iris Apfel 

Tineți cont de cele 10 sfaturi semnate de Iris despre bătrânețe, individualitate, succes și frumusețe, scrise în cartea “Iris Apfel: Accidental Icon” :

Nu pune atât de mult preț pe vârstă, până la urmă este doar un număr

Alegeți un partener de viață care să se bucure pentru succesul tău

Atunci când găsești ceva care să te incite, nu îl abandona, din contră, concentrează-te să îl dezvolți și să te bucuri cât mai mult de el

Dacă vrei să rămâi tânăr, trebuie să gândești ca un om tânăr

Ai încredere în tine și în opiniile tale mai presus de orice altceva

Dar asta nu înseamnă să te izolezi … nu trăi cocoțat într-o castel de fildeș

Banii nu înseamnă și nu pot cumpără succesul. În schimb, succesul vine dacă ești bucuros, mulțumit, dacă ți-ai găsit omul pe care să îl iubești, ești înconjurat de oameni frumoși care te apreciază, faci ceea ce îți place și poți să dăruiești celor din jurul tău.

Stilul nu poate fi cumparat, în schimb trebuie să îl găsești, să te reprezinte, să îl porți

Ai încredere în tine și în visurile tale. Nu îți pune singur piedici. Și nu te gândi niciodată că nu poți reuși pentru că ești femeie. Începe fiecare nou început cu pași mici și ține minte că nu poți să greșești dacă nu încerci.

Nu pretinde că ești mai tânăr decât ești cu adevărat!

Surse: The-talks.com, Cnbc.com, Life.ro