Vedete

Shakira riscă să ajungă la închisoare! Cântăreața este judecată pentru o fraudă de 14,5 milioane de euro

maria.apostol
May 27, 2022 13:34 PM

Cântăreaţa columbiană Shakira va fi judecată pentru că a fraudat fiscul spaniol cu 14,5 milioane de euro, simulând că nu locuieşte în Spania şi disimulându-şi veniturile într-o reţea complexă de paradisuri fiscale, relatează EFE, citată de Agerpres.

Instanţa din Barcelona a respins joi recursul prezentat de artistă pentru a evita procesul şi a confirmat că există suficiente dovezi pentru ca artista să fie judecată în urma plângerii pentru infracţiuni comise împotriva Fiscului spaniol.

Shakira a plătit deja 14,5 milioane de euro pe care Agenţia Tributară din Spania îi pretindea – plus alte 3 milioane ca dobândă – pentru o presupusă fraudă comisă între anii 2012 şi 2014, ceea ce nu o va împiedica să se aşeze în banca acuzaţilor la cererea Fiscului.

Ce probe există împotriva Shakirei

După ce a aflat decizia Audienţei din Barcelona, cântăreaţa a anunţat într-un comunicat că va continua să-şi apere nevinovăţia la tribunal. Potrivit echipei sale de avocaţi, „conduita în materie fiscală” a artistei a fost „impecabilă” în toate ţările în care a fost nevoită să plătească taxe.

Comunicatul precizează că Fiscul nu a stabilit ferm dacă Shakira a comis fraudă fiscală. Și face apel părţilor să-şi „prezinte acuzaţiile într-un alt proces decât cel actual”. Respingerea apelului este un pas înainte în proces care va avansa pe făgaşul obişnuit”, se arată în comunicat.

Prin urmare, echipa de avocaţi ai artistei columbiene va continua să-i apere nevinovăţia, cum a făcut şi până acum, „prin prezentarea de argumente juridice, dovezi şi rapoarte ale unor experţi din domeniul fiscal„, încheie comunicatul.

A avut o copilărie de coșmar

Shakira este o artistă extrem de iubită de toată lumea, iar talentul său i-a adus o avere extraordinară. Însă, înainte să devină bogată, pe când avea doar șapte ani, părinții săi au fost faliți. Iar artista a trebuit să se confrunte cu probleme destul de grave.

Deși tatăl ei era un cunoscut bijutier din Columbia, afacerea sa nu a mai mers așa de bine. Părinții ei au trimis-o imediat la câțiva prieteni în Los Angeles. Însă când aceasta s-a întors acasă, a fost șocată să descopere că nimic nu mai era ca înainte.

Totul se schimbase în viața familiei mele”, a declarat artista pentru Newsweek. „Cele două mașini ce mă duceau la școală nu mai erau. Aerul condiționat fusese vândut. Televizorul color fusese schimbat cu unul mic, care era alb-negru”, a dezvăluit Shakira.