Shop the look: Kamala Harris

iulia.statie
November 11, 2020
November 11, 2020

Kamala Harris cu siguranță scrie istorie, fiind prima femeie și prima femeie de culoare ce a fost aleasă vicepreședinte. Totuși, nu doar discursul ei extrem de puternic ne-a atras atenția, ci și ținuta aleasă, ce a transmis un mesaj de continuitate.

Shop the look: Kamala Harris

Albul a fost mult timp asociat cu drepturile femeilor de a vota, adoptat ca semn al unei purități morale, alături de verde, semn al speranței, dar și violet, ce transmitea demintatea. De asemenea, ținuta ei sugerează și un mesaj împotriva violenței, semn că Harris nu a uitat protestele făcute în cadrul Black Lives Matter.

Costumul ales nu a fost doar pentru a transmite un mesaj cu privire la drepturile femeilor. Kamala Harris a adus tribut și altor femei ce au fost înaintea ei, ca semn de solidaritate. Spre exemplu, Shirley Chisholm a purtat alb atunci când a devenit prima femeie afro-americană aleasă în Congres în 1968 și Hillary Clinton avut și ea un costum alb pentru a accepta nominalizarea la președinția democratică în 2016.

Alegerea ei cu siguranță a fost una foarte studiată, aducând un tribut unui șir de femei ce au sfidat regulile din politica americană. Aceasta a demonstrat că nu se consideră o excepție, ci, mai degrabă, a demonstrat că susține continuitatea și schimbarea.

Bluza ei cu fundă nu a fost doar o alegere elegantă, ci și una care avea o greutate istorică, evocând dorința lui Margaret Thatcher de a purta bluze ce evocau modul în care colegii ei bărbați purtau cravata. Ținuta creată de designerul Wes Gordon pentru Carolina Herrera a avut multe semnificații, iar Kamala Harris a demonstrat că își folosește ținutele pentru a transmite mesaje, așa cum multe femei o fac. Spre exemplu, o luăm pe Regina Elisabeta, ce mereu poartă anumite broșe ce au semnificații ascunse.

Acestea fiind spuse, nu doar că alegerea ei a fost foarte bine gândită, dar și elegantă. Aceasta s-a ferit de a alege o rochie și a mers spre o altă variantă, indicând atât puterea pe care îl oferă un costum, dar și clasicismul vestimentar pe care îl va aduce în continuare.

Dacă îți place ținuta pe care Kamala Harris a purtat-o, află de unde poţi achiziţiona piesele alese de ea, cu un click pe imaginile de produs!

Share

Asemănătoare