News

Soprana Angela Gheorghiu a împlinit 54 de ani!

irina.letitia
September 7, 2019 15:59 PM

Astăzi este ziua de naştere a sopranei Angela Gheorghiu, una dintre cele mai apreciate personalităţi ale lumii muzicale. Artista împlineşte astăzi 54 de ani!

Soprana Angela Gheorghiu a împlinit 54 de ani!

Angela Gheorghiu se alături unor nume celebre de români cu care ne mândrim în străinătate. Soprana este considerată una dintre cele mai bune voci ale operei contemporane, având o carieră fulminantă în spate.

Născută în 1965 în România, Angela Gheorghiu a studiat muzica în Bucureşti şi s-a remarcat rapid datorită vocii sale spectaculoase. Succesul internaţional nu a întârziat să apară, iar în 1992 şi-a făcut debutul la Londra, la Royal Opera House Covent Garden. In acelaşi an, Angela Gheorgiu a urcat pe scena operei Metropolitan din New York şi a operei din Viena.

Artista a interpretat de-a lungul timpului opere celebre, printre care Madame Butterfly, Tosca, Il trittico, Roméo et Juliette,  Carmen şi Il trovatore, fiind aplaudată nu doar pentru calităţile vocale, ci şi pentru jocul artistic impresionant.

Soprana fost onorată cu „La Medaille Vermeille de la Ville de Paris”, ea fiind numită „Officier de l’Ordre des Arts et Lettres” și „Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres” de către Ministerul Franței de Cultură și de țara ei natală România.

De-a lungul carierei sale impresionante, o eleganţă aparte a caracterizat toate apariţiile sale, fie ele pe scena operei sau în afara ei. In galeria foto poţi admira o selecţie a ţinutelor deosebite purtate de soprană!