"Soţul meu plănuieşte să mor într-un accident de maşină!" Biletul scris de prințesa Diana a șocat opinia publică după decesul ei

elena.toader
June 22, 2021 12:21 PM

Prințesa Diana, supranumită Prințesa Inimilor, a murit în data de 31 august 1997, din cauza unui tragic accident auto, în spitalul din Franța. În data de 6 septembrie, în același ani, ea a fost înmormântată în Althorp. Chiar în vara în care a murit Prințesa Diana, aceasta își dorea să se mute în Pakistan cu bărbatul de care era îndrăgostită. Aceste detalii sunt prezente în documentarul ”Diana: Ultima ei vară”, unde se susține că ea și-ar fi dorit să se mute cu el, chirurgul Hasnat Khan, în Pakistan.

Însă, această dezvăluire nu este singura care apare la peste 20 de ani de la decesul celei mai iubite prințese. Prinţul Charles a fost investigat de poliţia britanică ca urmare a apariţiei unor suspiciuni că acesta ar fi complotat s-o omoare pe Diana. Acesta a fost citat ca martor în 2005, în timpul unei investigaţii care a durat trei ani, după decesul prinţesei în anul 1997, într-un accident din Paris.

„Soţul meu plănuieşte un accident cu maşina mea”

Acesta a trebuit să răspundă legat de o notă de mână pe care Diana a scris-o în anul 1995, în care prinţesa prezicea că va muri cu răni serioase la cap, astfel încât Charles să fie liber să se căsătorească cu fosta bonă a copiilor, Tiggy Legge-Bourke, pe care Diana a bănuit-o că ar fi avut o legătură cu fostul ei soţ.

„Soţul meu plănuieşte un accident cu maşina mea. Defecţiune la frână şi leziuni grave la cap pentru a-i face calea liberă să se căsătorească cu Tiggy. Camilla nu este altceva decât o momeală, aşa că noi toţi suntem folosiţi de Charles în toate sensurile cuvântului”, scria în acest bileţel pe care Diana i l-a înmânat majordomului ei, Paul Burrell.

În 2003, această notă a fost publicată în ziarul The Mirror, dar Charles a declarat că n-a ştiut niciodată de existenţa ei. În ciuda acuzaţiilor făcute de Diana, fostul ei soţ a fost investigat în calitate de martor şi nu de suspect, relatează OK Magazine.

Cu toate acestea, detectivii de la Scotland Yard au declarat că n-au găsit nicio altă dovadă care să susţină acuzaţiile din nota de mână a Dianei. În plus, şi acuzaţiile conform cărora Charles ar fi avut o aventură cu bona celor doi fii ai lui s-au dovedit, în timp, a fi false.

Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana, cu puțin timp înainte de a muri

Pompierul care a ajuns la fața locului a încercat să o salveze pe Prințesa Diana, însă, în cele din urmă, a murit la spital. După 20 de ani de la accident, Sergentul Xavier Hourmelon a declarat că ultimele cuvinte ale ei au fost: ”Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”.

Sergentul era sigur că Prințesa Diana va supraviețui: „Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“.

Sursa foto: Arhiva Verdict