General

Specialiștii ne învață regulile montăriii unui șemineu călduros și aspectuos pentru acasă!

Camelia
November 4, 2022 10:27 AM

Iarna se apropie cu pași repezi, iar în contextul actual al prețurilor tot mai mari cu energia electrică și gazul, ideea montării unui șemineu pe lemne devine o soluție perfectă pentru încălzirea casei și și economia de costuri! Pe lângă toate acestea, un șemineu sau o sobă pe lemne premium, se pot transforma cu ușurință într-un veritabil refugiu în zilele și nopțile friguroase ce vor urma, aducându-ți o sumedenie de amintiri și clipe frumoase, petrecute alături de familie, persoana iubită sau prietenii dragi. 

  Însă, de la proiect la construcție este un drum lung, pe care trebuie să îl parcurgi alături de un specialist în șeminee. Doar așa, imaginea idilică a încăperilor scăldate în căldura focului natural pe lemne, poate deveni realitate. În continuare, specialiștii de la Sibiu ne învață regulile montării unui șemineu călduros și aspectuos pentru acasă: 

  Alege un design potrivit pentru locuința ta 

De la modelele clasice și până la variantele utra-moderne de semineu electric încorporabil încastrat în perete, șemineele sunt vedeta oricărei locuințe. Acestea atrag atenția musafirilor tăi și sunt locul preferat de petrecut timp în familie. 

  Personalizează-ți căminul cu stil 

Dacă vrei ca șemineul tău să fie mai mult decât o soluție de încălzire, asigură-te că acesta va reflecta o parte din personalitatea ta. Astfel, poți alege dintr-o mulțime de finisaje, materiale și stiluri (moderne, rustice sau cu aspect premium). Singura limită este propria ta imaginație.   

 Alege corect modelul de șemineu 

Indiferent că mergem pe varianta unui model rustic sau a unui semineu deschis, aceste soluții termice spectaculoase, pot fi utilizate pentru a încălzi o singură încăpere sau mai multe camere din locuință. De aceea, în momentul în care alegi modelul de șemineu, trebuie să ții cont de combustibilul folosit (lemne, gaz, peleți sau electricitate), locul unde va fi amplasat, suprafața de încălzit și alte detalii tehnice.  

 Tipul de locuință – apartament sau casă 

În cazul în care locuiești la bloc, trebuie să știi că cea mai buna variantă este un  bioșemineu. Acesta arde cu flacără reală, dar nu are nevoie de un sistem de evacuare al fumului, așa cum se întâmplă în cazul șemineelor pe lemne. În plus, biosemineul ocupă foarte puțin spațiu și este foarte elegant, fiind integrat direct în peretele apartamentului. O altă variantă sunt  semineele electrice, ce imită perfect jocul de flăcări și  pot fi controlate cu ușurință de la distanță. 

 Tipul de combustibil 

Un aspect esențial de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de șemineu este combustibilul. Astfel, poți opta pentru: 

  1. Șemineu pe lemne – acesta necesită lemn de esență tare pentru a oferi un randament superior;
  2. Bioșemineul – funcționează cu bioetanol, este disponibil în modele variate și nu necesită coș de evacuare;
  3. Șemineul pe gaz – oferă confort termic, sunt ușor de întreținut și sunt sigure în exploatare;
  4. Șemineul electric cu LED 3D – acestea dispun de cu afisaj 3D deosebit de realist, te ajută să economisești și nu necesită întreținere specială;

 

Oferă atenție coșului de fum 

Fie că locuința ta are deja un coș de evacuare a fumului, fie că trebuie să construiești unul de la zero, este important să te asiguri că șemineul dispune de un coș de fum corect dimensionat. Astfel, cere ajutorul unui specialist pentru a fi sigur că modelul de coș este cel mai potrivit pentru șemineul ales de tine.  

 Evaluează-ți bugetul disponibil 

Oricine își dorește să economisească atunci când începe un nou proiect. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de construcția unui șemineu, nu poți face rabat de la calitate. Prin urmare, dacă vrei costuri mai scăzute, cere ajutorul unei firme specializate în șeminee!  

 Meșterii cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali în toate marile orașe ale țării, îți vor oferi toate informațiile și produsele de care ai nevoie pentru a menține echilibrul dorit dintre calitate și preț.