Fashion

Stella McCartney a semnat cu grupul LVMH! Ce se va întâmpla de acum cu brandul!

irina.letitia
July 16, 2019 11:04 AM

Celebrul brand Stella McCartney tocmai a anunțat că a semnat un contract cu grupul LVMH, în urma căruia îi cedează acestuia din urmă 10% din acțiunile companiei.

Pe aceeasi temaCelebrul magazin de lux, Barneys New York, riscă falimentul!

Stella McCartney a semnat cu grupul LVMH!

După o colaborare de lungă durată cu celălalt mare jucător de pe piața de modă de lux, Kering, Stella McCartney a decis să continue alături de grupul LVMH, fiind convinsă în acest demers de negocierile pe care le-a purtat cu Bernard Arnault, CEO-ul LVHM și cu fiul său, Antoine.

In martie anul acesta, brandul Stella McCartney a reușit să cumpere înapoi 50% din acțiunile sale, deținute la acel moment de către cei de la Kering. Iată însă că, în lupta pentru supermație, se pare că umbrela mai mare este cea mai sigură, iar drumul independent mai riscant. Este și motivul pentru care Stella a decis să încheie acest partneriat cu LVHM, în condiții destul de avantajoase pentru ea.

Deși nu au fost publicate toate detaliile noii colaborări, se știe deja că Stella McCartney va rămâne designerul casei, deținând în continuare acționariatul majoritar al companiei sale, pe care a fondat-o în 2001.

In plus, ambele părți s-au declarat foarte optimiste cu privire la viitorul comun, fiind o situație mutual avantajoasă. Grupul LVMH va beneficia de poziționarea ca brand sustenabil a Stellei McCartney, cunoscută pentru politica animal friendy ce interzice utilizarea pielii și a blănii naturale, iar compania Stella McCartney, la rândul său, va fi ajutată în extinderea globală de noul său partener.