Fashion

Stella McCartney resort 2021: o lecție de sustenabilitate

iulia.statie
October 28, 2020 18:04 PM

Colecția Resort 2021 a fost făcută, înainte de aceea pentru primăvară/vară 2021, când toți ne aflam în perioada de izolare. De câteva săptămâni, creatoarea de modă folosea bucăți de materiale ce au fost depozitate, deoarece, după cum a dezvăluit McCartney, brand-ul nu arde și nu aruncă nimic.

Pe aceeasi temaCine este miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen și multe altele

Stella McCartney resort 2021

„Stăteam în casa mea, încercând să potrivesc piesele pe mine. Ne trimiteam pachete între noi, făcând videoclip-uri tip selfie acasă.”, a povestit Stella despre cum a prins contur colecția. Din experiențele recent trăite, așa au luat viață noile piese, dar și lista A-Z, în care creatoarea și-a consolidat principiile.

Primul look prezentat, în care apare o haină de blană falsă, făcută din tesături folosite în multe colecții, întărește principiul sustenabilității pe care merge Stella, dar și hotărârea sa de a arăta că hainele pot fi frumoase și fără a fi create cu multă cruzime față de animale. De asemenea, aceasta și-a luat și un angajament, anume de a fi sinceră și responsabilă atunci când vine vorba despre îndeplinirea promisiunilor făcute.

Pentru că Stella a decis să se îndrepte spre o manieră mult mai sustenabilă de a crea, dar, totuși, menținând frumusețea procesului, în 2020 ne întoarcem spre dorința de a face bine planetei și de a reduce risipa. Aceasta este o problemă întâlnită de mulți ani în industria modei, iar, acum, am văzut mai mulți designeri ce susțin aceste idei.

„Mă gândeam să revin, să reducem ceea ce facem în general ca marcă chiar înainte de pandemie. Nu aruncăm niciodată materiale, nu le ardem. Ne-am uitat în depozit, am văzut ce materiale avem pe stoc, le-am refăcut și le-am refolosit.”, spune creatoarea de modă.

Mai mult, aceasta chiar s-a referit și la ideea de a cumpăra mai puțin și a purta mai mult, ceea ce reprezintă ceva nou pentru industrie. Totuși, dacă stăm să privim consumul uriaș, încetinirea și alegerile înțelepte sună mult mai bine. Colecția resort aduce împreună utilitatea cu stilul, prezentând piese atemporale, printr-un twist ‘the new cool’, fiind look-uri extrem de fresh prezentate, un alt punct bonus pentru Stella.