Fashion

Stella McCartney SS21: schimbarea în industria modei

iulia.statie
October 12, 2020 18:44 PM

Dacă subiectul de sustenabilitate nu a avut până acum sex appeal, Stella McCartney a decis să aducă puțină culoare și savoare. Creatoarea de modă este extrem de atentă la nevoile tuturor atunci când vine vorba de modă, așa că și-a petrecut lunile de izolare lucrând la un manifesto ‚A-to-Z’ pentru un viitor al mărcii sale, consolidând toate ideile pe care le-a avut până acum, spre exemplu, O este pentru organic, iar V pentru vegan.

Pe aceeasi temaCele mai interesante modele de pantofi de pe podumurile Săptămânilor Modei

Stella McCartney SS21

E vine de la effortless, dar modul de creație a designerului nu este deloc effortless. Încă de când și-a lansat brand-ul acum 20 de ani, aceasta a ținut strâns câteva idei, anume de a avea respect pentru mediul înconjurător și de a face piese cruelty free.

Și pentru colecția de primăvară/vară 2021, Stella McCartney și-a depășit limitele. În colecția sa se regăsesc și materiale sustenabile, 78% din bumbac fiind sustenabil, iar pantofii având o talpă ce este 50% făcută din materiale reciclate.

Nu, effortless nu vine de la procesul de creație, ci de la modul în care apar piesele create de Stella, dar și modul în care se simt femeile atunci când le poartă. „Când eram tânără și îmi doream să fiu designer, eram foarte legată de felul în care se poartă hainele, ca un mod de reflectare asupra a cine ești și a ce crezi.”, a spus ea.

Aceasta a decis să dezvăluie noua colecție pentru a face oamenii să înțeleagă ce înseamnă a face bine planetei. Dorința ei era de a comunica ceva despre brand-ul său, mult mai profund ca simpla idee de a înțelege ce înseamnă sustenabilitatea. „Industriei noastre trebuie să i se spună că nu are voie să facă anumite lucruri, trebuie să i se spună că poate face ceva într-un mod bun, iar, dacă se ia această decizie, se pot obține beneficii.”

Stella McCartney dorește schimbarea, iar hainele ei jucăușe, pline de culori vii, materiale fluide, senzuale, cu print-uri inedite, vin ca o gură de aer, simțindu-se speranța creatoarei de modă pentru a trece peste pandemia ce ne-a încercat pe toți și a încercat industria modei. Se mai simt și veselia de a crea, dar și aceea de a te îmbrăca, vitale pentru o casă de modă faimoasă.