Fashion

Style icons și obiectele vestimentare pe care le-au făcut faimoase

iulia.statie
May 22, 2020 11:00 AM

Marele Yves Saint Laurent a spus cândva: „Moda se ofilește, stilul este etern.”

Pe aceeasi tema6 paşi simpli spre stilul chic al franţuzoaicelor!

Style icons și obiectele vestimentare pe care le-au făcut faimoase

Deși el nu s-a referit neapărat la celebrități, acest citat li se aplică. Pentru că trend-urile astăzi sunt din abundență iar expunerea pe Instagram ne face să ne dorim non-stop creații, sunt câteva piese ce niciodată nu s-au demodat și au trecut testul timpului.

De la Grace Kelly, la Audrey Hepburn și fashion icons moderni, este imposibil să ne gândim la aceste vedete fără a aduce în discuție obiectele vestimentare pe care le-au făcut faimoase.

Grace Kelly și geanta Hermes

Fiind una dintre gențile ce au intrat în istorie, geanta Hermes ‚Kelly’ și-a câștigat numele dintr-un moment glamuros din 1956, când actrița s-a folosit de ea pentru a-și ascunde burtica de gravidă. Ea a primit geanta pe când lucra la filmul ‚To Catch a Thief’ si s-a îndrăgostit imediat de aceasta. Deși nu a fost numită geanta Kelly decât după 1977, toată lumea i-a zis așa încă de când vedeta a fost pozată.

Jackie Kennedy și geanta Gucci

Deși fosta Primă Doamnă Jacqueline Kennedy Onassis a pornit multe trend-uri, geanta Gucci ‚Jackie’ ce îi poartă numele este clar una dintre cele mai importante moșteniri ale ei. La fel ca și Kelly, Kennedy a folosit geanta pentru a se feri de paparazzi în 1970. Piesa a fost reinventată în colecțiile Gucci de-a lungul anilor.

Audrey Hepburn și rochia Givenchy

Gabrielle Coco Chanel a avut viziunea, dar imaginea cu Audrey Hepburn purtând această rochie în ‚Breakfast at Tiffany’s’ rămâne unul dintre cele mai iconice momente. Jucând în unul dintre cele mai chic filme din lume, Hepburn a purtat această rochie în stilul diferite în peliculă, iar creațiile acestea au fost făcute de Hubert de Givenchy, unul din vechii prieteni ai actriței.

Prințesa Diana și geanta Dior

Chiar dacă în 1997 Prințesa sfârșea tragic, ea a rămas unul dintre cei mai importanți fashion icons din lume. Nu este un secret faptul că brand-ul Dior era unul din favoritele ei și așa a luat naștere geanta ‚Lady Dior’, numită după ea în 1995. Primită ca și cadou, Diana a iubit atât de mult piesa încât și-a comandat-o în fiecare culoare.

Rosie Huntington-Whiteley și geanta Bottega Veneta

Considerată una dintre cele mai cool genți, aceasta are un aer modern și clasic, iar popularitatea ei este datorată lui Rosie ce propune diferite ținute pe Instagram. Supermodelul susține viziunea lui Daniel Lee încă de la început și poartă piese Bottega, însă geanta „sac” a devenit un simbol pentru stilul ei sofisticat.

Kate Middleton și rochia Emilia Wickstead

Fiind una dintre cele mai importante rochii deținute de Ducesă, aceasta a purtat piesa de extrem de multe ori, în diferite ocazii, iar designerul din Noua Zeelandă, Emilia Wickstead, a decis să numească rochia după Middleton.

Meghan Markle și geanta Strathberry

Când Meghan Markle a ales geanta Strathberry pentru a-și sărbători logodna în 2017, imediat a reușit să propulseze un brand necunoscut în a deveni popular internațional. După ce a fost surprinsă purtând piesa, aceasta s-a vândut în 11 minute, cimentând așadar viitorul brand-ului.

Sarah Jessica Parker și pantofii Manolo Blahnik

Deși nu putem să negăm că personajul Carrie Bradshaw a propulsat acești pantofi, dragostea pentru ei s-a mutat și în viața reală, Sarah având dragostea pentru perechile de pantofi în comun cu personajul său. Văzută des purtând aceste piese de-a lungul anilor pe covorul roșu, actrița a colaborat cu brand-ul pentru a avea propria colecție.

Regina Letizia a Spaniei și pantofii Steve Madden

Deși este una dintre cele mai stylish membre a unei Familii Regale, Regina Letizia nu spune nu atunci când vine vorba de câteva poze chic pe stradă. Aceasta poartă de multe ori pantofii Steven Madden, iar la fiecare apariție, fanii sunt complet încântați.

Nicole Richie și eșarfa Alexander McQueen

Fiind unul dintre obiectele vestimentare dorite în anii 2000, eșarfa cu cranii a fost văzută peste tot, fiind adorată de fetele stylish din toată lumea, însă în special de Nicole Richie. Cunoscută pentru abilitatea de a arăta atât delicat, cât și edgy, eșarfa a reprezentat începerea unei noi ere privind stilul vestimentar pentru reality starul devenit designer.