Fashion

Styling tip pentru toamnă: dresuri și colanți

iulia.statie
September 29, 2020 18:10 PM

Putem purta rochii scurte și pantaloni scurți chiar și în sezonul răcoros, când vremea nu mai este așa de prielnică. Deși dresurile ne amintesc de clasica uniformă pe care o purtam când eram mici, acum au devenit un accesoriu chiar extrem de chic, modern și practic.

Pe aceeasi temaTrenduri bijuterii pentru sezonul toamnă/iarnă 2019-2020

Trend alert: dresuri și colanți

În acest sezon, dresurile pot crea un efect interesant dacă au modele abstracte, din dantelă, sau sunt în culori îndrăznețe ce pot accentua ținuta. Casele de modă precum Chanel și Fendi deja au adăugat acest accesoriu în colecțiile pentru toamnă/iarnă 2020, așa că dacă până acum de fereai de acest obiect vestimentar călduros, nu mai este cazul. De asemenea, nu trebuie să uităm de clasicii colanți, ce au suferit reinventări în ultimele sezoane, adăugându-se materiale cum ar fi latex-ul pentru un look funcțional de street style.

La Saint Laurent, atât colanții din latex, cât și dresurile au fost folosite pentru look-uri glam rock, grunge chic, perfecte de toamnă, pentru a pune în evidență ținute puternice.

Marine Serre deja este cunoscută pentru print-urile inedite, dar și deux-piece-urile formate din colanți și bluze, așa că nu este de mirare că trendsetterii deja au adoptat aceste look-uri confortabile și călduroase.

La Anna Sui s-a optat pentru imprimeuri florale dramatice, iar dresurile au format un contrast puternic pentru ținutele extrem de vesele.

Dacă nu ești așa de curajoasă, Chanel a adus, ca de fiecare dată, eleganța pe podium, folosind aceste dresuri în ținute cât mai elegante, pentru un twist rebel. Am observat jachete rafinate combinate cu pantaloni extrem de scurți, dar și elemente sensibile, feminine.

Gucci, în felul caracteristic, s-a jucat cu contrastele și stilurile, mizând pe un boho chic aglomerat, propunând mai multe piese în aceeași ținută.

La Fendi, la fel ca și la Chanel, s-a pus accent pe faptul că aceste piese sunt extrem de folositoare, fiind alăturate unei rochii de vară sau unor piese oversized pentru look-uri simple, ușoare, dar și pentru a demonstra că piesele văratice pot fi purtate și în sezonul răcoros.