Suferi de insomnii! Iată cum să-ți antrenezi mintea ca să adormi în 60 de secunde

Verdict.ro
February 15, 2018
February 15, 2018

Insomnia este o tulburare a somnului, care afectează milioane de oameni de toate vârstele, din întreaga lume. Tulburarea poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv de nivelul ridicat de stres. Somnul în acest caz este aproape imposibil, fapt care duce la senzația de oboseală care vă afectează pe durata întregii zile.

Cei mai mulți specialiști recomandă pastile împotriva insomniei, însă acestea pot avea efecte secundare. Din fericire, există o metodă sigură și sănătoasă care vă poate ajuta să scăpați de insomnie.

Dr. Andrew Weil de la Universitatea din Harvard a inventat o metodă puternică care te poate ajuta să adormi într-un minut!

Tehnica 4-7-8

Această tehnică nu necesită eforturi sau echipamente speciale, tot ce trebuie să faceți este să începeți să respirați pe nas pentru patru secunde, apoi să vă țineți respirația timp de 7 șapte secunde și să expirați timp de 8 secunde. În urma respirației, creierul va fi inundat de anumiți compuși care vor încetini ritmul cardiac, lucru care vă va ajuta să adormiți mai repede.

Tehnica 4-7-8 este potrivită din mai multe motive! Atunci când corpul este stresat eliberează adrenalină – un hormon care mărește ritmul cardiac și te face să te panichezi. Râsul de adrenalina accelerează respirația, ceea ce duce la inhalarea și expirarea rapidă. Tehnica 4-7-8 vă ajută să respirați mai încet și să reduceți ritmul cardiac, luptând eficient împotriva stresului și ajutându-vă să adormiți.

La începutul folosirii acestei tehnici, ați putea resimți un ușor disconfort, însă va trece repede și veți putea adormi. Este un sentiment plăcut și confortabil, care vă va ajuta să scăpați de insomnie și de efectele secundare ale acesteia, potrivit homehealthyrecipes.com.

Share