Fashion

Tendinţe modă pentru toamnă - iarnă 2019 - 2020

irina.letitia
August 25, 2019 23:47 PM

Sezonul de toamnă-iarnă 2019-2020 este plin de contraste, iar tendinţele sunt pe cât de intrigante, pe atât de diverse. De la colecţii care aduc un omagiu evident burgheziei franceze, la propuneri inspirate din opulenţa anilor 80 sau iniţiative stilistice extrem de romantice, avem parte de o plajă extrem de variată de tendinţe ce mizează pe alegeri individuale, menite să scoată în evidenţă personalitatea fiecăruia.

Iţi propunem să analizăm care sunt principalele tendinţe ale sezonul ce vine, astfel încât tu să îţi poţi alege stilul preferat!

Tendinţe modă toamnă – iarnă 2019  – 2020 femei

Diversitatea cea mai mare se regăseşte în tendinţele de damă, cele mai pasionale consumatoare de modă. Fie că alegi un stil conservator sau unul extrem de sexy, propunerile marilor designeri pentru toamnă/iarnă îţi vor satisface negreşit gusturile vestimentare.

Celine Toamnă Iarnă 2019
Celine Toamnă Iarnă 2019

Burghezia modernă – este numele asupra căruia au căzut de acord criticii de modă atunci când au studiat tendinţele acestui sezon. In teorie, numele sună excelent, iar în practică, hainele arată spectaculos. Vorbim despre o eleganţă rafinată, inspirată din anii 70 şi 80, a căror principală trăsătură este aspectul studiat, feminin, mixat cu o atenţie excepţională acordată croielilor structurate. Te poţi inspira din colecţiile Balenciaga, Celine, Burberry sau Fendi pentru a te apropia de acest stil.

Balenciaga Toamnă iarnă 2019-2020
Balenciaga Toamnă iarnă 2019-2020

Neon – Probabil că ai remarcat deja din sezonul actual de vară o predispoziţie a tendinţelor către nuanţe neon. Aceasta se intensifică în sezonul de toamnă-iarnă 2019/2020, creând constrastul perfect cu vremea specifică perioadei. Reprezentativă pentru acest trend este colecţia Saint Laurent, o adevărată încântare vizuală, care a mizat pe o scenă întunecată, în care ţinutele neon, fosforescente, au fost vedeta serii. Jacquemus, Versace şi Off white propun la rândul lor haine neon, menite să atragă ostentativ atenţia, dar cu stil.

Dark romance este o altă tendinţă pe care trebuie să o urmăreşti, mai ales dacă eşti adepta ţinutelor romantice, dar într-o zonă dominată de curaj, mai puţin boema ca în alte sezoane. Propunerile caracteristice sunt imprimeuri florale, reprezentative pentru stilul romantic, dar croielile foarte feminine, lungimile maxi şi volumele accentuate de volane şi funde, toate pe un fundal cromatic închis.

Tendinţe modă toamnă – iarnă 2019 – 2020 bărbaţi

Cuvântul de ordine pentru tendinţele masculine ale sezonul următor este curajul. Analizând propunerile vestimentare ale toamnei, nu putem trage decât această concluzie. Vorbim despre imprimeuri psihedelice, despre outfit-uri roz, despre geci exagerat de voluminoase şi un stil diferit de a purta clasicul costum negru.

Raf Simons toamnă-iarnă 2019-2020
Raf Simons toamnă-iarnă 2019-2020

Umeri dramatici – Nu doar doamnele se vor bucura sezonul următor de volum, ci şi domnii. Mai mult, umerii supradimensionaţi, specifici anilor 80, fac o adevărată declaraţie de stil atunci când sunt aplicaţi pe jachetele elegante bărbăteşti.

Berluti toamnă-iarnă 2019/2020
Berluti toamnă-iarnă 2019/2020

Roz intens – Rozul intens nu domină doar tendinţele feminine, ci şi pe cele masculine. Iar aici vorbim despre un adevărat act de curaj, deoarece designerii propun ţinute integrale roz, o provocare pe care abia aşteptăm să o vedem implementată în viaţa reală, nu doar pe podium.

Men in black –  Destinat celor mai conservatori dintre pasionaţii de modă, acest trend este cât se poate de clar: ţinute negre, elegante, atent croite şi structurate, întocmai ca cele din celebrul film „Bărbaţi în negru”. Cum era de aşteptat, te poţi inspira pentru această tendinţă din colecţiile Celine şi Saint Laurent pentru toamna lui 2019.

Tendinţe modă toamnă – iarnă 2019 – 2020 încălţăminte

Dacă ar fi să alegem două tendinţe principale la capitolul încălţăminte, atunci vom puncta două caracteristici specifice pantofilor noului sezon: vârful pătrat şi lungimile extra.

Pantofii cu vârful pătrat nu mai sunt o noutate, deoarece am beneficiat din plin de acest detaliu în sezonul actual, de vară. După sandalele inspirate din anii 90, cu vârful pătrat, este momentul botinelor şi cizmelor să împrumute acest aspect şi sunt cât se poate de cool. Maison Margiela, Balenciaga, Chloé sunt doar câteva dintre brandurile care îţi propun astfel de modele în sezonul de toamnă iarnă 2019/2020.

Cizmele peste genunchi – Această tendinţă nu a dispărut niciodată din modă, însă ultimele sezoane de iarnă au mizat mai degrabă pe stiluri clasice de cizme, cu o lungime de nu depăşeşte genunchii. Modelele acestea rămân în actualitate, însă revin puternic cizmele foarte lungi, până la coapsă. Te poţi inspira din colecţiile Jacquemus, Isabel Marant şi Celine pentru a compune ţinute reuşite, ce au ca element central cizmele foarte lungi.

Dacă eşti curios să vezi în detaliu cum arată aceste tendinţe, urmăreşte galeria foto, acolo unde poţi admira propunerile pentru toamnă-iarnă 2019-2020.